HIT GYÜLEKEZETE
Morvay Bátor
2022. 07. 14.
Egység, igazság, szabadság!
Több mint ezren vettek részt a Hit Gyülekezete Országos Roma konferenciáján.

Idén májusban került megrendezésre az első roma ifjúsági konferencia. Az eseményen több mint 200 roma fiatal találkozott Jézus Krisztussal és Isten szellemével. Ifj. Csík Benedek lelkész vallja, hogy a cigányság jövője a fiatalok kezében van,

mert ha a roma kultúrából megtartják azt, ami jó és érték, viszont kivetik azt, amit nem összeegyeztethető „Krisztus kultúrájával”, akkor lesz kiút a problémákból.

A Hit Gyülekezete roma missziója sikeresen működik együtt Magyarország eddigi legsikeresebb felzárkóztatási programjával. A Felzárkózó Települések (Fete) Program keretein belül, Karancsságon, Hugyagon és Nagylócon vannak jelen, ahol három ingatlant, személyautókat és mikrobuszokat vásároltak. A misszió jelenleg 25 keresztény testvérünknek tud állást biztosítani.

Német Sándor, vezető lelkész elmondta, hogy nagyon örül, hogy a Hit Park helyet biztosít az országos roma konferencia számára. Szerinte a romaságban egy új korszak kezdődik, és jó ennek a részese lenni, mert amit Isten elkezd, azt be is fogja fejezni.

Akik az Úr Jézus Krisztus nevében az élő Istent tisztelik, imádják, azok egyrészt Magyarországnak, de a roma társadalomnak is a reménységei, mert az igazság magasztalja föl a nemzeteket.

Balogh Ferenc, a budapesti dicséretzenekar énekese csak támogatni és nagy szeretettel buzdítani tudja ezt a mozgalmat, és azt szeretné, hogy minél több roma ember ismerje meg itt Istent, Jézus Krisztust. A fő cél szerinte, hogy meg tudjon térni úgy, hogy alul gyökeret vernek, felül pedig gyümölcsöt teremnek, és ezáltal nemcsak maguk és a családjuk, hanem a társadalom részére is egy nagy-nagy áldást tudnak majd jelenteni.

 

" "

 

Id. Csík Benedek lelkész a konferencián elmondta, hogy az elmúlt évtizedben felnőtt egy olyan fiatal generáció, akik az erőt, aki az Úrban való szeretetét olyan szinten tudják demonstrálni, hogy tulajdonképpen a roma misszió most ezekre az alapokra tud tovább építkezni. Sárközi Róbert úgy vélte hatalmas tisztesség, hogy az ember Isten munkájában lehet benne és az ő hívő szavát közvetítheti a roma emberek irányában. Nileborg Krisztián pedig megosztotta a hallgatósággal, hogy az az ige jött fel benne, hogy bizonnyal nem személyválogató az Isten, hanem minden nemzetben kedves őelőtte az, aki féli az Istent és igazságot cselekszik. Szerinte érdemes azon elgondolkoznunk, hogy miért nyitott utat az Úr, és miért adott kegyelmet most ebben az időszakban a romák számára.

Meggyőződésem azért, mert egy olyan esemény előtt állunk, amiről sokat beszélünk, amiről sokat gondolkodunk, amiért sokat imádkozunk, amit sokat várunk, hogy a názáreti Jézus Krisztus hamarosan meg fog jelenni.

 

Aktuális híreink