develop own website


Média

Egyházunk legfontosabb küldetésének az evangélium üzenetének minél több otthonba való eljuttatását tartja. Jézus Krisztus evangéliumával a magyar társadalom legszélesebb rétegeit kívánja elérni. Közvetve vagy közvetlenül, de minden médiakommunikációnk ennek a legnagyobb krisztusi parancsnak alárendelten valósul meg. A Hit Gyülekezete tolmácsolásában elhangzó üzenet médiumai ma már széleskörben hozzáférhetőek: a nyomtatott sajtóban, a televízió felületein, rádióban és az online térben is.

Vidám Vasárnap

A Vidám Vasárnap a legnépszerűbb vallási műsor Magyarországon. A Hit Gyülekezete élő istentisztelet-közvetítése 2001-es indulása óta hétről hétre nézők tízezreit vonzza az ATV képernyője elé. A Vidám Vasárnap interaktív műsor: az Istennek szóló dalokat követően a nézők sms-ben, telefonon, vagy e-mailben beküldött kérdéseire, észrevételeire Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze élő adásban válaszol. A nézői kérdésekre adott válaszokat a vezető lelkész inspirált igehirdetése, bibliamagyarázatai követik. A párhuzamosan 5 nyelvre tolmácsolt élő közvetítés az interneten keresztül is elérhető, melynek köszönhetően a Vidám Vasárnapot rendszeresen minden kontinensről figyelemmel követik. A Vidám Vasárnap korábbi adásait a videoarchívumban tekintheti meg.

Hetek

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze 1997-ben alapította meg a Heteket, a napjainkra már közkedveltté és meghatározóvá vált országos közéleti-politikai hetilapot. A Hetek minden pénteken megjelenő, országos terjesztésű lap, mely első sorban tudósításra és hírértelmezésre, valamint az aktuális társadalmi, politikai és gazdasági folyamatok elemzésére koncentrál. A lap Hit és Értékek nevű rovatában rendszeresen reflektál a zsidó-keresztény értékközösséget érintő fontos kérdésekre, kihívásokra. A hetilap emellett számos tematikus tanulmánykötet, antológia és DVD megjelentetője is, melyek többek közt a zsidóság és a Közel-Kelet kérdéskörével foglalkoznak. A Hetek 2009-ben indított Közéleti Klubja számos, országos és nemzetközi érdeklődésre számot tartó rendezvénynek adott otthont, mint pl. a Nobel-békedíjas Elie Wiesel előadása tízezres hallgatóság előtt. 

Hit Rádió

A Hit Gyülekezete online rádiója a Hit Rádió, a nap 24 órájában sugároz friss hazai és nemzetközi keresztény zenét. Minden nap több órányi élő műsorral, hírekkel, riportokkal, istentisztelet-közvetítésekkel, interjúkkal, családi és egyéb tematikus rovatokkal jelentkezik. Internetes követőinek száma meghaladja a húszezret, így Magyarország leghallgatottabb online egyházi rádiója. 

Új Exodus

Magyarország első karizmatikus teológiai folyóirataként, 1989-ben indult útjára a Hit Gyülekezete teológiai és hitéleti lapja, az Új Exodus. A rendkívül igényes megjelenésű kiadvány elsődleges célja, hogy a kor aktuális kérdéseit és jelenségeit bibliai, zsidó-keresztény alapokon értelmezze. Az Új Exodus színvonalas teológiai tanulmányokkal, a keresztény világot és Izraelt érintő külföldi és belföldi hírekkel, érdekfeszítő riportokkal és interjúkkal igyekszik segíteni a keresztények eligazodását a XXI. században. A folyóirat továbbá hiánypótló módon, rendszeresen publikálja a Szent Pál Akadémia Bibliafordító Bizottsága által készített új fordításokat is. A kiadványt a Teológiai Bizottság szerkeszti, melynek elnöke a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor.

Patmos Records

A Hit Gyülekezete 2010-ben alapította meg független kiadó- és terjesztő szervezetét a Patmos Records kiadót, a karizmatikus keresztény irodalom kiadását és forgalmazását azonban már a 80’-as évektől kezdve végezte – akkor még illegalitásban. A Patmos Records jelenleg egy több, mint 100 minőségi kiadványt, javarészt könyveket, CD-ket és DVD-ket tartalmazó termékkínálattal büszkélkedhet, mely elérhető online, a Hit Gyülekezete istentiszteleti helyszínein országszerte, valamint a Patmos Book and Caféban, a kiadó impozáns V. kerületi könyvesboltjában is. A Patmos Records számos, népszerű és nemzetközileg elismert keresztény szerző művét jelentette meg Magyar nyelven, melynek köszönhetően belföldi és határon túli keresztény közösségek százai juthattak értékes, inspiratív tartalmakhoz és alapvető fontosságú teológiai ismeretekhez.

Bornemisza Éter

A Bornemisza Éter magazin a Hit Gyülekezete által alapított, 3 épületkomplexummal és közel kétezer diákkal működő Bornemisza Péter Gimnázium kiadványa. Bár a Bornemisza Étert az iskola diákjai szerkesztik és adják ki, tartalmi és formai minőségét tekintve messze túlmutat az iskolaújságok megszokott színvonalán. Az exkluzív kivitelű lap az iskolai élet bemutatásán, a továbbtanulással és pályaorientációval kapcsolatos kérdések tárgyalásán túl a fiatalokat érő társadalmi, kulturális és ideológiai hatásokkal is foglalkozik. A kiadványban található cikkek, interjúk, elemzések és riportok színvonalát komoly szakmai fórumokon is elismerték már – 2015-ben az ország második legnagyobb újságíró szervezete, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete a legjobb diákújságnak ítélte a Bornemisza Étert.