Hetek

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze 1997-ben alapította meg a Heteket, a napjainkra már közkedveltté és meghatározóvá vált országos közéleti-politikai hetilapot. A Hetek minden pénteken megjelenő, országos terjesztésű lap, mely első sorban tudósításra és hírértelmezésre, valamint az aktuális társadalmi, politikai és gazdasági folyamatok elemzésére koncentrál. A lap Hit és Értékek nevű rovatában rendszeresen reflektál a zsidó-keresztény értékközösséget érintő fontos kérdésekre, kihívásokra. A hetilap emellett számos tematikus tanulmánykötet, antológia és DVD megjelentetője is, melyek többek közt a zsidóság és a Közel-Kelet kérdéskörével foglalkoznak. A Hetek 2009-ben indított Közéleti Klubja számos, országos és nemzetközi érdeklődésre számot tartó rendezvénynek adott otthont, mint pl. a Nobel-békedíjas Elie Wiesel előadása tízezres hallgatóság előtt. A Hetek archívumának megtekintéséhez kérjük, kattintson erre a linkre.

Legutóbbi lapszámok


Új Exodus

Magyarország első karizmatikus teológiai folyóirataként, 1989-ben indult útjára a Hit Gyülekezete teológiai és hitéleti lapja, az Új Exodus. A rendkívül igényes megjelenésű kiadvány elsődleges célja, hogy a kor aktuális kérdéseit és jelenségeit bibliai, zsidó-keresztény alapokon értelmezze. Az Új Exodus színvonalas teológiai tanulmányokkal, a keresztény világot és Izraelt érintő külföldi és belföldi hírekkel, érdekfeszítő riportokkal és interjúkkal igyekszik segíteni a keresztények eligazodását a XXI. században. A folyóirat továbbá hiánypótló módon, rendszeresen publikálja a Szent Pál Akadémia Bibliafordító Bizottsága által készített új fordításokat is. A kiadványt a Teológiai Bizottság szerkeszti, melynek elnöke a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor. Az Új Exodus archívumát a folyóirat oldalán tekintheti meg.

Legutóbbi lapszámok

  • Cím: 1103 Budapest, Gyömrői út 69.
  • Telefonszám +36 1 432 2780
  • Fax: +36 1 432 2781
  • E-mail: ujexodus@ujexodus.hu
  • Web: www.ujexodus.hu

Bornemisza Éter

A Bornemisza Éter magazin a Hit Gyülekezete által alapított, 3 épületkomplexummal és közel kétezer diákkal működő Bornemisza Péter Gimnázium kiadványa. Bár a Bornemisza Étert az iskola diákjai szerkesztik és adják ki, tartalmi és formai minőségét tekintve messze túlmutat az iskolaújságok megszokott színvonalán. Az exkluzív kivitelű lap az iskolai élet bemutatásán, a továbbtanulással és pályaorientációval kapcsolatos kérdések tárgyalásán túl a fiatalokat érő társadalmi, kulturális és ideológiai hatásokkal is foglalkozik. A kiadványban található cikkek, interjúk, elemzések és riportok színvonalát komoly szakmai fórumokon is elismerték már – 2015-ben az ország második legnagyobb újságíró szervezete, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete a legjobb diákújságnak ítélte a Bornemisza Étert.