Szent Szellem ajándékai

mit jelentenek a bibliai fogalmak?
keresés
leírás

A szentírás minden keresztényt buzdít arra, hogy életükben és szolgálatukban kívánják a Szent Szellem ajándékait. Mindezen ajándékok működése és megnyilvánulása kívánatos része az istentiszteletnek, azonban használatuknak jó és ékes rendben, Isten Igéjének alávetve kell történnie.

A Szent Szellem természetfölötti ajándékai három kategóriába oszthatók: 

- az ún. KIJELENTÉS AJÁNDÉKAI (tudomány beszéde, bölcsesség beszéde, szellemek megkülönböztetése),

- az ERŐ AJÁNDÉKAI (hit, gyógyítás, csodatevés),

- a SZÓLÁS AJÁNDÉKAI (prófétálás, nyelvek nemei és nyelvek magyarázata).

EZEN AJÁNDÉKOK CÉLJAI:

- Jézus Krisztus szolgálatának folytatása és kiterjesztése minden nemzetre,

- Krisztus Testének felépítése és megszilárdítása,

- az egyház szellemi és fizikai szükségeinek kielégítése és ellátása.

A szentírás minden keresztényt buzdít arra, hogy életükben és szolgálatukban kívánják a Szent Szellem ajándékait. Mindezen ajándékok mûködése és megnyilvánulása kívánatos része az istentiszteletnek, azonban használatuknak jó és ékes rendben, Isten Igéjének alávetve kell történnie.

kapcsolódó írások
Németh S. Judit: A prófétálás karizmája (Új Exodus)Ruff Tibor: Titkos beszélgetés Istennel (Új Exodus)Petrőcz Katalin: Gyógyulások ajándékai (Új Exodus)Szlazsánszky Ferenc: A Szent Szellem hatalmával. Interjú Németh Sándorral (Új Exodus)Grüll Tibor: A karizmák és az egyház (Hetek)2011.06.26. Vidám Vasárnap – Karizmatikus hatalom és erő2008.04.13. Vidám Vasárnap – Isten ujjávalMit jelent a karizmatikus jelleg, amiben Önök hisznek?Egy ismerősömtől hallottam, hogy a Biblia a csodák könyve. Kíváncsi lennék, hogy szerepel-e Jézus, vagy mások csodái között kanálhajlítgatás?