Szellemi gyümölcsök

mit jelentenek a bibliai fogalmak?
keresés
leírás

Isten a keresztényeket aktív és gyümölcstermő életre rendelte. A szellemi gyümölcsök a Jézus Krisztussal való együttélés következményei, amelyek az Úr természetét jelenítik meg a hívőben.

A legfontosabb gyümölcs a SZERETET, amely a leginkább kifejezi és bizonyítja Istennel való személyes közösségünket. A szeretet hiánya a szolgálati és szellemi ajándékokat értéktelenné teszi.

A további gyümölcsök: ÖRÖM, BÉKESSÉG, BÉKETŰRÉS, SZÍVESSÉG, JÓSÁG, HŰSÉG, SZELÍDSÉG és MÉRTÉKLETESSÉG (Károli-fordítás). Ezek mindegyike a megtérés őszinteségét igazolja. Teljes hiányuk az Úr jelenlétébõl és kegyelméből való kizárást eredményezi.

kapcsolódó írások
Németh Sándor: Szeretet legyen minden mindenben (Új Exodus)Németh Sándor: Manifesztációk és botrány. A kereszténység és az öröm (Hetek)2003.07.06. Vidám Vasárnap – A Szent Szellem gyümölcsei2003.07.06. Vidám Vasárnap – A Szent Szellem gyümölcse a szeretetHarmincéves nő vagyok, prostitúcióból élek. Nagyon szeretnék férjet, gyereket, de nem tudok kiszállni, mert nagyon sok adósságom van. Kérem, imádkozzanak értem, hogy véget érjen ez a pokol!