Antikrisztus

mit jelentenek a bibliai fogalmak?
keresés
leírás

Az Antikrisztus név egyaránt jelenti azt, hogy  "Messiás-ellensége" vagy "Messiás-helyettesítője". Tehát egy olyan személy, aki az egyedüli Jézus Krisztus, a világ Megváltójának helyébe kíván lépni.

Történelmünk során számos olyan személy bukkant már fel, akiket okkal nevezhetünk elő-Antikrisztusoknak. Ilyen volt például IV: Antiokhosz Epifanész, aki Isten Templomában állított fel egy saját magáról mintázott Zeusz-szobrot, majd elrendelte, hogy a birodalom összes lakosa áldozatot mutasson be számára. 

A Biblia beszámolója szerint az idők végén felemelkedő Antikrisztus Istennek kijáró imádatot követel majd az egész világtól, beleértve Izrael népét is. Próféciák szerint az utolsó hét év, tehát a nagy nyomorúság idején fog fellépni, s a magát világ-megváltóként feltüntető vezető egy halálos sebből fog felgyógyulni, ezzel ámulatba ejtve a föld lakóit. A mindenre megoldást kínáló személy tehát egyre inkább válik az Istent nem ismerő személyek egyetlen, utolsó reményének, s diktatórikus módszerekkel (pl. különböző bélyegek felvételérére kötelez) fog igyekezni minél több embert a maga oldalára állítani. A nyomorúságos évek csúcspontján meg fogja szentségteleníteni az Izraelben újjáépített Templomot, ahova saját hasonmását állítja fel.  

A hét év második felének, tehát a második három és fél év végén azonban az Örökkévaló Isten újra megemlékezik a népéről és Szabadítót támaszt: az igazi Messiást, a názáreti Jézus Krisztust. Az Ő visszajövetele nyilvánosan fogja megszégyeníteni az Antikrisztust és birodalmát.

kapcsolódó írások
Grüll Tibor: Akikre nem volt méltó ez a világ (Új Exodus)Mészáros István: Elfogyó idő (Új Exodus)Ruff Tibor: Egyház és korszellem (Új Exodus)2005.05.01 - Vidám Vasárnap: Az új exodus2004.10.24 - Vidám Vasárnap: A nemzetek Isten tervében 2.2006.12.31 - Vidám Vasárnap: Aktuális próféciákMikor fog Jézus másodszor lejönni a Földre, az Antikrisztus uralma előtt, közepén, vagy utána?