Visszavonták a rágalomkönyv


online kiadását

#hitgyulekezete
#Bartus
| 2019. 12. 06.
A Hit Gyülekezete tegnap kiadott nyilatkozata nyomán azonnali hatállyal visszavonta Bartus László könyvét a terjesztéstől az online kiadó.

A  Hit Gyülekezete Országos Hivatalának Jogi Főigazgatósága korábban az alábbi nyilatkozatott adta ki a rágalmazó könyvel kapcsolatban:

Bartus László a közelmúltban ismét megjelentette az 1999-ben kiadott, Fesz van - a Hit Gyülekezete másik arca című könyvét. A kiadvány változatlan formában tartalmazza a már 20 évvel ezelőtt is hazug, rágalmazó állításokat, amelyekkel a szerző különböző bűncselekmények elkövetésével vádolja a Hit Gyülekezetét, valamint az egyház vezetőjét, Németh Sándort.

1999-ben a könyvben szereplő állítások kivizsgálására a Hit Gyülekezete ellen különböző hatósági vizsgálatok indultak, azonban azok kivétel nélkül bűncselekmény, illetve jogsértés hiányában jogerősen le is zárultak.

Tekintettel arra, hogy az újra kiadott könyv elhallgatja ezt az alapvető tényt, azt a hazug látszatot kelti az olvasókban, mintha Bartus László hamis vádjainak bármilyen valóságalapjuk lenne.

A Hit Gyülekezete teljes mértékben visszautasítja Bartus László könyvének rágalmait, és megfontolja a szükséges jogi lépéseket a szerző, valamint a rágalmait továbbadó terjesztőkkel és kiadványokkal szemben.

| 2019. 12. 06.