Vidám Vasárnap


Dicséret, szellemi fegyver

#vidamvasarnap
#szellemifegyver
Pogácsás János | 2016. 10. 10.
A 2016. október 9-ei Vidám Vasárnap adásában a dicséretről, mint szellemi fegyverről beszélt Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

A Vidám Vasárnap legfrissebb adásában (2016. október 9.) Németh Sándor folytatta múlt heti üzenetét a dicséretről. A prédikációban a Hit Gyülekezete vezető lelkésze visszatért Pál és Silás letartóztatásának történetére (Apostolok Cselekedetei 26).

A vezető lelkész kifejtette, hogy az apostolok tisztában voltak a város szellemi atmoszférájával, mely szöges ellentétben állt Isten országával. Egy pillanatig sem volt előttük kérdés, hogy ha érvényre akarják juttatni az evangélium igazságait, akkor azt csak konfliktusok árán tudják megtenni.

Németh Sándor hangsúlyozta, hogy a sátán ma is ugyanazt a hadviselést folytatja a keresztények ellen, mint Pálék idején. Minden eszközt bevet, hogy az embereket távol tartsa vagy elidegenítse az evangéliumtól és az érzékszerveik uralma által homályban tartsa őket.

 A konfliktushelyzeteket nem lehet kikerülni, ha Isten munkáját a keresztények előre akarják mozdítani, ehhez pedig elengedhetetlen a testvérek közötti egység és egymás támogatása, különösen, ha nagy nyomások érik a keresztényeket – mondta.

Erről beszél Jézus is a Máté 18:19-ben: „Ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.” Ha a testvérek között szeretetteljes légkör van, akkor nincs olyan probléma, amit az Úr kenete ne tudna megoldani.

Sámson története alapján Németh Sándor azokról a keresztényekről is szót ejtett, akik irigységből, esetleg félelemből keresztbe tesznek testvéreiknek, akiket viszont Isten akar használni az emberek megszólítására. A lelkész rámutatott: a sértődöttség a szolgálat egyik legnagyobb akadálya tud lenni. Pál és Silás a börtönben joggal érezhettek volna keserűséget, ám ők helyett Istent dicsőítették – mondta.

A teljes adást a vidamvasarnap.hu-n vagy a Vidám Vasárnap YouTube csatornáján nézheti meg.

Pogácsás János | 2016. 10. 10.