Vidám Vasárnap


Az Úr dicsőítésének hatalma

#vidamvasarnap
#Németh Sándor
Galgóczi Levente | 2016. 10. 04.
A 2016. október 2-ai Vidám Vasárnap adásában az Úr dicsőítésének hatalmáról beszélt Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

A legfrissebb Vidám Vasárnap adásában az Úr dicsőítésének hatalmáról beszélt Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze. Prédikációjában kifejtette, hogy a modern Európa szellemi térképe több szempontból is hasonló a kontinens kapujában elterülő Filippi városáéhoz, ahová Pál és Silás érkeztek az evangélium üzenetével közel kétezer évvel ezelőtt. A görög városban ténykedő jövendőmondó lány Pál szolgálata során a Názáreti Jézus Krisztus hatalma által megszabadult az okkult gyakorlat fogságából, amiért a filippibeliek, akik a kereszténységet tévesen értelmezték, a fent nevezett két apostolt kalodába zárták. 


A vezető lelkész hangsúlyozta, hogy a téves értelmezés ma sem ismeretlen jelenség a kulturális neveltetésnek köszönhetően.  Ahogyan az ókori város lakói, úgy a mai emberek is nehezen fogadják el, hogy Jézus Krisztus követőit valóságos jelek, csodák kísérik, és a tanítványok szolgálata során gonosz szellemek hagyják el az embereket a Messiás ereje által. 


A bibliai történet folytatásából megtudjuk, hogy Pál és Silás egymás hibáztatása helyett Istent kezdték dicsérni, magasztalni, mire a kaloda zárja megnyílt és az őket fogva tartó börtönőr az üdvösség útjára lépett. 


Németh kiemelte, hogy az Isten dicsőítésében lévő hatalom a pressziók alól való kitörést is előremozdítja. Noha Isten emberei a Krisztustól kapott hatalommal szolgálnak, a társadalom gyakorta igyekszik a bibliai kereszténységet tévesnek titulálni és a bibliai hívők szellemi-lelki identitását megkérdőjelezni. Azonban a vezető lelkész rámutatott, hogy ahogyan Bálám esete is példázza, Isten ellen nem érdemes harcolni. 
 

A Vidám Vasárnap adását erre a linkre kattintva tudja megtekinteni.

Galgóczi Levente | 2016. 10. 04.