Vidám Vasárnap


A kenet jelenlétének növelése igehirdetés által

#Németh Sándor
#kenet
Galgóczi Levente | 2016. 11. 12.
A legutóbbi Vidám Vasárnap adásában Németh Sándor arról beszélt, hogy növelhető a kenet jelenléte igehirdetés által.

A legutóbbi Vidám Vasárnap adásában Németh Sándor arról beszélt, hogy növelhető a kenet jelenléte igehirdetés által.

„Mint ahogy a föld sem azóta gömbölyű mióta rájöttek arra, hogy nem lapos, úgy az evangélium objektív tény igazsága sem függ az emberi gondolatoktól, véleményektől, hanem vagy tudomásul vesszük vagy beleütközünk.” – fogalmazott Németh Sándor.

A Vidám Vasárnap legfrissebb adásában a Hit Gyülekezete vezetőlelkésze a hit természete kapcsán kijelentette: csak a szabad akarat döntésben való megnyilvánulása teszi valóságossá a hitet. Isten Igéjének a szolgálatában, annak hirdetésében is elengedhetetlenül fontos, hogy mind a szóló mind a hallgatóság hittel beszéljen illetve hallgassa az Igét.

„A hit törvénye az emberi felelősséget is visszavonhatatlanná tette, ugyanis az evangélium objektív igazsága csak akkor lesz az emberé ha befogadja azt és így része lesz ennek a történelmi ténynek”.

A lelkész arról is beszélt: a Szentírás kijelenti, hogy Isten edényként látja az emberi természetet és az igehirdetés további feltétele, hogy az ember tiszta edényként hordozza Isten Szellemét. „Csak így lesz hiteles a kereszténység” – fogalmazott Németh Sándor, hozzátéve, hogy a harmadik feltétel a felkent száj, nyelv. A felkenetés teszi képessé az embert arra, hogy sikeresen, erővel szolgálja Isten Igéjét.

Galgóczi Levente | 2016. 11. 12.