Több mint hatvan rajz a


Biblia óráról Szombathelyen

#szombathely
#gyermek
Hit.hu | 2016. 12. 05.
A Biblia óra címmel hirdetett rajzpályázatot a szombathelyi Hit Gyülekezete és a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány.

"A Biblia óra" címmel hirdetett rajzpályázatot a szombathelyi Hit Gyülekezete és a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány. Több mint hatvan pályamű érkezett, az alkotásokból pénteken nyílt kiállítás a Cornelius Házban. 

Zenés műsorral vette kezdetét az a kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadó gála, ahol "A Biblia óra" című rajzpályázat résztvevőit jutalmazták. Az ünnepség nyitányaként Tóth Renáta (fuvola), Csiszár Daniella (hegedű) és Csiszár Krisztina (cselló)  Haydn: Londoni Trió című művének két tételét hallhatta nagyérdemű, majd Cseszkó Boglárka "A pásztor és a kisbárány" című mesét mondta el. A megnyitó záróakkordjaként a Hit Gyülekezete gyermekkórusa a Szeretet a bajban nem hagy el című saját dallal kedveskedett a közönségnek.

 Egyházunk Magyarország negyedik legnagyobb felekezeteként évek óta aktívan vállal szerepet a hitoktatásban, több mint nyolcvan gyermekkel foglalkozunk - mondta el Rába Krisztina.

A gyülekezet hitoktatója azt is hozzátette: nagyon sok pályamű  érkezett a felhívást követően, hatvannál is több alkotás közül választotta ki a szakmai zsűri a legjobbakat. Minden résztvevő kapott ajándékot, melyet a Mikulás hozott el a gyermekeknek.  A díjazottak: Vidóczi Júlia, Sztaracsek Rubina, Kárpáti Vilmos, Gyurics Eszter, Bucsek Máté, Csizmazia Bianka, Czubor Abigél, Zsákai Gerda.

Az alkotásokból tárlat is nyílt, mely a Hit Gyülekezete istentiszteleteinek is helyet adó Cornelius Házban tekinthető meg. 
 

Hit.hu | 2016. 12. 05.