Tények a Hit Gyülekezetét


érintő járványügyi kérdésekről

#kozlemeny
A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2020. 08. 13.
A Hit Gyülekezete 2020. március elején az elsők között függesztette fel a járványhelyzet miatt az országos rendezvényeit. A megelőző lépések a hatóságokkal együttműködve eredményesnek bizonyultak, így sikerült elkerülni közösségünkben bármiféle csoportos megbetegedést. A koronavírus járvány második hulláma azonban sajnálatos módon - más társadalmi csoportokhoz és felekezetekhez hasonlóan - a Hit Gyülekezetének egyik közösségét is érintette. A vizsgálatok a helyi járványügyi hatóságokkal minden tekintetben együttműködve továbbra is folyamatban vannak, és annak lezárultig a személyes részvétellel zajló Istentiszteletek továbbra is országosan szünetelnek. A vizsgálat kiterjed annak megállapítására is, hogy az egyház által kiadott járványügyi protokollt megsértette-e valaki. A vizsgálat eredményeiről természetesen fórumainkon tájékoztatást adunk.

Tekintettel azonban arra, hogy kereszténygyűlölő, és a Hit Gyülekezete ellen szisztematikus uszítást folytató egyes csoportok a pápai járványhelyzetről rosszindulatú híreszteléseket jelentettek meg, ezért szükségesnek látjuk addig is leszögezni a következő tényeket:

1) Semmilyen körülmény és a kutatás sem támasztja alá azt a feltételezést, hogy a marosvásárhelyi Hit Gyülekezete egyik tagja és lánya fertőzötten érkezett volna Pápára.

2) Nem felel meg a valóságnak, hogy a lány már Pápán (vagy később bármikor) rosszul lett volna – és kórházba sem került.

3) Nem igaz, hogy a gyülekezet orvos-szakmai csoportja augusztus 6-án már tudta volna, hogy a fertőzés nem állt meg Pápán.

4) Nem nyert igazolást, hogy a gyülekezetben “szuperfertőző” járt volna.

5) Nem felel meg a valóságnak az, hogy bárki koronavírussal való fertőzöttségének tudatában vett volna részt a Hit Gyülekezete istentiszteletén.

6) Nem igaz, hogy a pápai Hit Gyülekezete tagjai közül egyesek fertőzötten budapesti Hit Parkban is megfordultak volna.

7) Nem igaz, hogy az országos sajtóban “hírzárlat” van: a Hit Gyülekezete maga adott hírt az istentiszteletek felfüggesztésének okáról, majd saját médiájában a vizsgálatok akkori állásáról, illetve augusztus 12-én is tettünk sajtónyilatkozatot (https://hvg.hu/…/20200812_koronavirus_jarvanygoc_papa_hit_g…).

8) Nem felel meg a valóságnak, hogy a marosvásárhelyi Hit Gyülekezete egyik tagja koronavírusfertőzésben hunyt volna el.

9) A különleges rendben tartott (volt) pápai istentiszteleteken nem került sor több órás együtt éneklésre és imára!

A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2020. 08. 13.