Sikeres évet zártak az SZPA


kosarasai

#SZPA
#kosar
Szabó Lilla | 2017. 01. 02.
Egy újabb sikeres évet zárt 2016-tal SZPA kosár.

Egy újabb sikeres évet zárt 2016-tal SZPA kosár. A férfiak az NB2-ben –holt versenyben – a második helyről indítják a következő évet, az Ajka színeiben játszó női csapat pedig már az NB1/b kategóriában játszik.

„2016 őszén a hatodik szezonunkat kezdtük meg, ami nagy szó egy amatőr csapat életében. Kezdeti nehézségeken felülemelkedve a csapat az évek során egyre magabiztosabb teljesítményt mutatott – a 2015/16-os évadot dobogós helyen zártuk” – emlékezett vissza az elmúlt év sikereire Uzoni Simon.

Az SZPA-HSE alelnöke kiemelte: a csapat és a sportolói közösség életében a keresztény értékek képviseletét tartják a legfontosabbnak, amire épül a szakmai munka. Kauzál István edzőként egyengeti a női és a férfi csapatok útját, az utánpótlást pedig Reményi László karolta fel.

„Az idei év talán legnagyobb eseménye az volt, hogy a női csapat ebben a szezonban már az NB1/b kategóriában indulhatott az Ajka színeiben” – mondta Uzoni Simon.

A csapat tagjai egyébként úgy látják: a keresztény életmód következetes képviselete, a sportszerű, fair játék miatt a csapat mára kivívta az ellenfelek és a bírók méltánylását is. 
 

Szabó Lilla | 2017. 01. 02.