Rendhagyó gyereknap: faültetés Tatabányán

#tatabanya
#gyereknap
Szabó Andrea | 2015. 05. 31.
Gyereknap alkalmából a legkisebbeknek rendezett fesztivált a tatabányai Hit Gyülekezete.

Az év 365 napjából ez az egyik kedvence a gyermekeknek, hiszen ez a nap értük van. Ennek örömére 2015. május 31-én a Hit Gyülekezete tatabányai közössége is rendezett egy Gyermeknapi Fesztivált. Helyszín gyanánt az új gyülekezeti házunk tágas udvarát, a Hit Udvart választottuk, ahová a város minden családosát szeretettel meghívtuk. A Fesztivál megnyitó eseménye egy faültetés volt. A kislevelű hársfát a város főkertészével egyeztetett helyszínen, Tatabánya szívében, a város legfrekventáltabb parkjában ültették el gyermekek. 

Szabadi Alíz, gyülekezetünk ifjúsági tagozatának egyik munkatársa az esemény felvezetőjeként elmondta: „A gödröt az apukák ásták, a fát a kisgyermekeik ültetik. Ennek a közös munkának az üzenete: hiszünk abban, hogy a jelenünk és a jövőnk fontos biztosítéka a tettrekészség, szorgalom, kreativitás, a jóra és szépre való nyitottság. Hogy miért a faültetést választottuk megemlékezésünk eszközeként? Azért, mert aki fát ültet, az a holnapnak ülteti, ugyanúgy, mint ahogyan gyermekeinket sem a mának, hanem a holnapnak tanítjuk, neveljük.” Beszédének záró gondolataként megemlítette, hogy a faültetést minden évben folytatni kívánják, egyre több fa lesz Tatabányán, melyek a tatabányai gyermekekkel együtt nőnek majd fel.

A faültetés után a program a Hit Udvarban folytatódott. Változatos kínálattal várták a város apraja nagyját: ugrálóvár, kreatív sátor, aszfaltrajz, figurás lufi, arcfestés, különböző akadályversenyek és sportolási lehetőségek között választhattak a lurkók és szüleik. Ezek között aztán minden korosztály - óvodások, általános- és középiskolások - megtalálhatta a kedvére valót. A jó hangulatról gondoskodott az is, hogy a program alatt  magyar és külföldi gospel zene szólt.

A Hit Gyülekezet tatabányai közössége is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek és ifjak a bibliai értékeket magukévá tegyék, hiszen a jövőt ők jelentik, és a generációváltás már zajlik.

 

Szabó Andrea | 2015. 05. 31.