Ranch Akadémia erdőtisztítás

#Ranch akadémia
#Major
| 2018. 05. 26.
A téli hónapokban elvégezett gyérítés során mintegy 300 m3 faanyag került kihordásra és hasznosításra, amihez több vidéki gyülekezet hozzájárult.

Gyülekezetünk kiemelt beruházásának - az épülő Ranch Akadémiának a szomszédságában – gyönyörű környezetben terül el a közösségünk tulajdonában álló, természetvédelmi oltalmat is élvező közel 11 hektáros akácerdő. A Szent György hegy lábánál található parkerdő, adottságaival és a közeljövőben megvalósuló beruházásaival minden igényt kielégítően fogja szolgálni az ide látogatók szellemi, lelki és testi felüdülését. A kisebb tisztásokon elhelyezett padok és pihenőhelyek kiváló lehetőséget teremtenek majd e szép környezetben történő feltöltődésre és hasznos időtöltésre.

Az ingatlan megvásárlásától a napjainkig eltelt időszakban Balsay Zsolt erdőmérnök vezetésével sor került az erdő aljnövényzetének valamint az elhalt és sérült fatörzseinek a kivágására. A téli hónapokban elvégezett gyérítés során mintegy 300 m3 faanyag került kihordásra és hasznosításra. Több vidéki gyülekezet, köztük a székesfehérvári gyülekezetek is hozzájárultak a munkájukkal az építkezéshez és az erdőben végzett munkálatokhoz.  Márciusban és áprilisban több 100 fő vett részt a kivágott fák kihordásában.

A Bodrogi utcai gyülekezet a napokban egy nagy teljesítményű Stihl FS 410 C-EM fűkasza ajándékozásával is támogatta az erdő jövőbeni tisztántartását, melyet Keresztes Zoltán lelkész és Nagy László adtak át Molnár Istvánnak a beruházás helyi vezetőjének.

A védett madarak fészkelését követően folytatódik tovább az erdő tisztítása. Ismét sok kéz bevonására lesz majd szükség a visszamaradt ágak, cserjék és gyomok kitakarítása végett. A terveink szerint erre június első heteiben kerül sor, majd ezt követően kerülnek kihelyezésre a padok és egyéb erdei berendezések. E célkitűzések megvalósítása érdekében a korábbiakhoz hasonlóan a jövőben is várjuk az áldozatkész testvérek jelentkezését.

| 2018. 05. 26.