HIT GYÜLEKEZETE
Legény Zsófia
2022. 09. 02.
Megnyílt az Ajkai Kosárlabda Csarnok!
A beruházás a Hit Gyülekezete támogatásával valósult meg

Augusztus 31-én a Hit Gyülekezete fenntartásában működő Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium ünnepélyes tanévnyitója keretében átadásra került az Ajkai Kosárlabda Csarnok. A Csarnok egy modern, többfunkciós épület, amely ideális helyszín az iskola és város sportélete találkozásához. Túl azon, hogy az iskola sport és testnevelő tevékenységét hivatott előmozdítani, a város sportegyesületei és rendezvényei számára is teret biztosít a sportolásra, testmozgásra, közösségi rendezvényekre, a szabadidő minőségi eltöltésére.

Megnyílt az Ajkai Kosárlabda Csarnok!
Fotó: Gyarmati László

A beruházás a Hit Gyülekezete, az SZPA-HSE és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával valósult meg Ajka városvezetésével együttműködve.

A beruházáshoz az építési telket a Hit Gyülekezete vásárolta meg, a beruházó az SZPA- HSE volt. Az építkezési költség nagyobbik részét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége biztosította a TAO program keretében. 

A megnyitó ünnepségen Schwartz Béla polgármester felidézte a beruházás történetét és kifejezte a városvezetés köszönetét a sikeres megvalósításért. Rámutatott, hogy a sport területén városi célkitűzés volt a sportolási lehetőségek intenzívebb előmozdítása, különösen a kosárlabda- és röplabda területén. Örömét fejezte ki, hogy az iskolafenntartó Hit Gyülekezetében partnerre talált a cél megvalósításában. 

Megnyílt az Ajkai Kosárlabda Csarnok!
Fotó: Gyarmati László

Dr. Mészáros István, a Hit Gyülekezete országos vezetőségének ügyvezetője a beszédében kiemelte, hogy az új kosárlabda csarnok Ajka városának „egész közösségét szolgáló épület”, melynek elsődleges céljai között szerepel, hogy hozzájáruljon Ajka lakosságának megtartásához, életkörülményeinek javításához. 

Mészáros István hangsúlyozta, hogy a Hit Gyülekezete elkötelezett a közjó előmozdításában, környezetünk gazdagításában, ezért motivált abban, hogy a fiatalok számára az idő értelmes eltöltése, és az egészséges életmód folytatása céljából platformokat biztosítson. Az egyház támogatásával működő Szent Pál Akadémia - Hit Sportegyesület már maga is ennek a szándéknak a  bizonyítéka. A Sportegyesület keretében több szakosztály (labdarúgó, kosárlabda, kerékpár, asztalitenisz, torna) is működik, de ezeken kívül jelen van benne a jégkorong és az ökölvívás is. A labdarúgás területén az SZPA-HSE az olasz Internazionale FC-vel kötött együttműködés keretében 2018 óta részt vesz az Inter nemzetközi utánpótlásnevelési programjában.  A kosárlabda ágazatban a felnőtt férfi csapat 8 éve szerepel a magyar NB II-es bajnokságban egyre jobb eredménnyel. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is fantáziát látott a beruházás támogatásában.

Megnyílt az Ajkai Kosárlabda Csarnok!
Fotó: Gyarmati László

Az egyház képviselője köszönetét fejezte ki Schwartz Béla ajkai polgármester és a városvezetés, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Horváth András, a Hit Gyülekezete oktatási főigazgatója, Baráth Attila, az ajkai Hit Gyülekezetének vezetője és az építkezéshez jelentős társadalmi munkával hozzájáruló gyülekezeti tagok, továbbá Grósz István, a balatonfüredi Hit Gyülekezete vezetője, Náray Tamás, az építkezési projektet lebonyolító SZPA-HSE vezetője, Kauzál István, az Ajkai Utánpótlás Kosárlabda Sportegyesület vezetője, valamint Papp Miklós generál-kivitelezői vezető és Orosz Olivér tervező felé.

 

Aktuális híreink