HIT GYÜLEKEZETE
Morvay Bátor
2023. 08. 17.
Magyarország egyik legerősebb sakkversenye zajlott Ajkán!

A nyílt magyar rapid bajnokság győztese Peter Svidler 9-szeres orosz bajnok, sakkolimpiai bajnok, a világ élvonalába tartozó nemzetközi nagymester lett. Legjobb magyarként a tizedik helyen végzett Balog Imre. Az ajkai Gaál Zsóka a 18 éven aluliaknál és a magyar női rapid kategóriában is a harmadik helyen végzett.

Dr. Csaba Árpád versenyigazgató, szervező elmondta, hogy emlékezet óta Magyarország legerősebb sakkversenye volt, mind létszámában, mind rangjában.

A verseny győztese Peter Svidler elmondta, szívesen eljön máskor is, ha hívják. Jól érezte magát, a szervezés kiváló volt. Semmi probléma nem merült fel, ami az ilyen nagy létszámú versenynél nagyon ritka.

" "

Az új helyszínt tavaly használta először a rangos versenysorozat, amiről az igazgató úgy nyilatkozott, hogy tökéletes helyszín:

„Úgy gondolom, megint sikerült előre lépnünk. 6 év után költöztettük a versenyt egy másik intézménybe, amivel biztosítottuk az összes játékosnak az egy légtérben való elhelyezését, és mindemellett a klimatizálás is kellemesebb lett. Szerencsére a környezetet elfogadták a játékosok. A korábbi helyszínen a versenyzők létszámát már nem lehetett növelni, ezzel szemben a mostani helyszín, az Ajkai Kosárlabda-csarnok, egy teljesen új, nagyobb és kényelmesebb komplexum. Reményeink szerint az intézményt a jövőben is megengedik, hogy a verseny megrendezésére igénybe vegyük.”

A kosárlabdacsarnok építése a Hit Gyülekezete, az SZPA-HSE és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával valósult meg Ajka városvezetésével együttműködve.

A beruházáshoz az építési telket a Hit Gyülekezete vásárolta meg, a beruházó az SZPA- HSE volt. Az építkezési költség nagyobbik részét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége biztosította a TAO program keretében.

A megnyitó ünnepségen Schwartz Béla polgármester felidézte a beruházás történetét és kifejezte a városvezetés köszönetét a sikeres megvalósításért. Rámutatott, hogy a sport területén városi célkitűzés volt a sportolási lehetőségek intenzívebb előmozdítása, különösen a kosárlabda- és röplabda területén. Örömét fejezte ki, hogy az iskolafenntartó Hit Gyülekezetében partnerre talált a cél megvalósításában.

Az Ajka TV közvetítése az eseményről:

Aktuális híreink