Le a kalappal


Magyarország előtt

#JimGarlow
#VidamVasarnap
Katonai Rebeka | 2019. 10. 21.
Jim Garlow, amerikai lelkész a Hit Gyülekezetében
Különleges látogatót látott vendégül a Hit Gyülekezete november 30-án. Jim Garlow és felesége, Rosemary 49 évig láttak el pásztori szolgálatot Amerikában, most pedig nemzetközi diplomáciai munkában vesznek részt.

IFrame

 

A dicséret után Jim Garlow megjegyezte, hogy nagyszerűen érzik magukat: „ha egyszer elköltöznénk Amerikából, ide akarnánk jönni, hogy a Hit Gyülekezete tagjai lehessünk. Három évvel ezelőtt már jártam itt, de akkor éppen nem volt istentisztelet, úgyhogy számomra különleges ez az alkalom, hogy láthatlak benneteket és a gyülekezetet is.”

Ezek után tolmácsolta az amerikai, és kiemelten a San Diegó-i gyülekezet üdvözletét, melyet nem is olyan rég még ők pásztoroltak. Munkásságát bemutatva ismertette, hogy ma már az ENSZ-ben, a külügyminisztériumban végeznek szolgálatot nagykövetek, szenátorok felé. „Célunk, hogy a kormányzás bibliai elveit vigyük el a kormányzatban tevékenykedők számára. Ezzel egyidőben Jeruzsálemben, a Knesszetben másokkal együttműködve tartunk közös Tanakh (a héber Biblia) tanulmányozási üléseket.” – fejtette ki.

Egészen megdöbbentő számomra, hogy milyen fontos szerepet tölt be Magyarország ma a nemzetek között.

Az ENSZ-ben 193 tagország van jelen, ebből 91 nagykövettel találkoztunk már a szolgálatunkon keresztül. De van valami, amit egyedül Magyarország tesz a nemzetek közül. A ti kormányotok őszintén foglalkozik a körülbelül 200 millió üldözött kereszténnyel, akik ma a Földön élnek.” – emelte ki a beszédében Garlow úr.

A kormány megrendezett egy konferenciát az üldözött keresztényekért, ezen vettek részt az utóbbi napokban. A rendezvényen 650 delegált volt jelen, 47 nemzetből. Bár talán még száz szónokot is hallottak az előadások során, mégis az az álláspontja, hogy „a felszólalók közül a magyar kormányzat tagjai voltak a legbátrabbak, és ők fogalmaztak a legvilágosabban, amikor az üldözött keresztényekről kellett beszélni.” Elismerését fejezte ki Magyarország irányában a „fantasztikus kiállás” miatt.

Bár elmondása szerint Donald Trump elnök is egyre határozottabban beszél a keresztényüldözésről az utóbbi időben - ez egy külügyminisztériumban elhangzott szeptemberi beszédéből is kiderül -, azonban mindemellett is lenyűgözőnek tartja az itteni tevékenységet, „le a kalappal Magyarország előtt a bátorságáért” – mondta Jim Garlow.

Németh Sándor vezető lelkész felé is tiszteletét nyilvánította ki az amerikai vendég, ugyanis elmondta, hogy ismeri a történetét, hogy egykor megpróbált megszökni Magyarországról, mégis itt maradt.

Kifejezte nagyrabecsülését Németh Sándor lelkész felé: „becsüljük mindazt, amit Isten a te életeden keresztül végzett és végez el Magyarországon.”

Felhívta a gyülekezet figyelmét továbbá arra is, milyen fontos, hogy kiálljanak és imádkozzanak a pásztorotokért, mert amikor valaki ilyen nagy nyilvánosság előtt szerepel - hisz van televízió, rádió és más szolgálatok is, amik a gyülekezethez tartoznak -, akkor gyakran kegyetlenül erős támadások jönnek a vezető személye ellen. „Kérlek benneteket, imádkozzatok, böjtöljetek és járjatok közben az ő életének védelméért!”

Katonai Rebeka | 2019. 10. 21.