Könyvbemutató


a Győri Egyetemi Lelkészségen

#gyor
#terror
| 2016. 11. 20.
Elgondolkodtató könyvbemutatóra és fórumra került sor 2016. november 17-én a Széchenyi István Egyetemen, a Hit Gyülekezete Győri Egyetemi Lelkészségének szervezésében

Elgondolkodtató könyvbemutatóra és fórumra került sor 2016. november 17-én a Széchenyi István Egyetemen, a Hit Gyülekezete Győri Egyetemi Lelkészségének szervezésében. A gondolatébresztő előadást Tarjányi Péter és Dosek Rita,  A terror stratégája című regény szerzői tartották, ami jó alapot adott a biztonságpolitikai kérdések megvitatására.

A teltházas rendezvényen a népszerű szerzőpáros beszámolt legújabb regényük születésének kalandos folyamatáról, a kulisszák mögé engedve közönségüket. Kiderült, miként bújt Tarjányi Péter a terror akciókat kitervelő és irányító stratéga bőrébe, ami kétségtelen hitelességet kölcsönöz a könyvnek. A szerzők beutazták Európát, hogy személyesen tanulmányozzák azokat a helyszíneket amikről írnak. 

A könyv lapjain valódi, ma élő személyek elevenednek meg az álnevek mögött, így a regény napjaink égetően fontos biztonsági kérdéseire ad választ. Írásuk azért sem fikció, hisz a mű cselekményét az éppen aktuális események alakították – ismerték el a szerzők. Megjelennek a műben az Európa-szerte egyre gyakoribb terrorcselekmények (Brüsszel, Párizs, Berlin), a bevándorlási hullám valamint a mindennek keretet adó, eltorzult társadalmunk is.

A könyv bemutatásán túl természetesen a körbejárt problémavilágról is beszéltek a szerzők. A közönségtalálkozó témái érintették többek között az amerikai elnökválasztás eredményét, Edward Snowden megítélését, a militáris iszlám térnyerését, Európa gyengeségét. Az utóbbiakkal kapcsolatban az európaiak érdektelensége a legszomorúbb – fejtette ki Dosek Rita. A szerzőket leginkább az említett közöny letörése sarkallta a dokumentum regény megírására, ahogy fogalmaztak, tollukkal szeretnének harcolni a terrorhullám megfékezéséért. 
 

| 2016. 11. 20.