A királynő hite

#kulfold
#anglia
Kulifai Sára | 2016. 02. 29.
Én valóságosan megtapasztaltam az Isten hűségét – írja az angol királynő a kilencvenedik születésnapja alkalmából megjelenő könyvében.

„Nagyon hálás vagyok az Önök imáiért, és hálás vagyok Istennek az állhatatos szeretetéért. Én valóságosan megtapasztaltam az Ő hűségét.” – írja az angol királynő a kilencvenedik születésnapja alkalmából megjelenő könyvében.

A szolgáló királynő és a Király, akit szolgál című könyv áprilisban fog megjelenni Anglia  „Ahogy írtam a könyvet több barátommal, családtagommal is beszélgettem, akik nem ismerik Jézust, sőt még a zsidó borbélyommal is, és nagyon megütött, hogy mennyire érdekli őket a királynő hite” – meséli Mark Greene, aki a könyv társszerzője.

A királynő, a hite mellett a növekvő keresztényüldözésről is szól könyvében, de emellett beszédeiben is elég gyakran megemlíti ezt a témát. A 2015-ös karácsonyi üzenetét például, ahol szintén felhívta a figyelmet a keresztények üldözésére, egyházkutatók az eddigi legerőteljesebb üzenetének nevezték a már több mint 60 éves uralkodása alatt. Michael Nazir-Ali, Rochester volt püspökének a témával kapcsolatban elmondott korábbi nyilatkozata szerint: „ha az emberek ebben az országban jobban odafigyelnének arra, amit a királynő mondott a kereszténység fontosságáról mind saját, mind nemzetük életében, hatékonyabban tudnánk ellenállni az őket érő kihívásoknak.”

„A szolgáló királynő” különleges könyvnek ígérkezik a királynő kilencvenedik születésnapja alkalmából, ami rámutatva hitének központi szerepére mind a saját életében, mind pedig az uralkodásában. A könyv tájekoztat, meglep, szórakoztat és kihívást is intéz majd mind egy időben felénk.” – összegezte a művet Paul Woolley, a Bible Society vezető helyettese.

Kulifai Sára | 2016. 02. 29.