Keresztény menekülteket bántalmaznak


a németeknél

#Keresztényüldözés
#Németország
Nem segít a bántalmazott keresztény menekülteken Németország - állítja egy segélyszervezet.

Az üldözött keresztényeket segítő szervezet állítása szerint a muszlimok által dominált németországi táborokban rosszul bánnak  a keresztény menekültekkel és lelkileg bántalmazzák őket. A christiantoday.com értesülései szerint Németország több mint egymillió menekültet fogadott be a tavalyi évben. A nemzetközi Open Doors szervezethez számos ízben érkezett hír tábori erőszakról, főleg Berlin környékéről.

"Sokat hallottunk arról, milyen mocskos módon bánnak a keresztényekkel, ezért jelentést állítunk össze, hogy a politikusokat cselekvésre bírjuk”– nyilatkozta Rachel Marsuk, az Open Doors egyik szóvivője. „A politikusok eddig még sem helyi, sem nemzetközi szinten nem tettek semmit hogy segítsenek, sőt hallani sem akarnak ilyen esetekről. Nem látják be, hogy a vallási különbségek feszültséget szítanak és erőszakhoz vezetnek. Kérdőíveket osztottunk szét a keresztény menekültek között, és ezeken részletesen leírták hogyan bántalmazták őket fizikailag és lelkileg. Volt, hogy az ételt is megtagadták tőlük.” – tette hozzá Marsuk.

Stefan Forner, a berlini érsekség szóvivője is megerősítette, hogy a táborvezetők tétlenek maradtak az üldözéssel és az erőszakkal kapcsolatban. "Segítenünk kell a menekültekkel foglalkozóknak megérteni a Szíriából és más országokból érkező keresztények helyzetét, és a lehetséges veszélyt, ami a menekültek összekeverésével járhat. Ha pedig történik valami, kell, hogy legyen következménye, nem szabad a szőnyeg alá söpörni.” – nyilatkozta Forner.

Kép: nytimes.com

Munkatársunktól | 2016. 03. 12.