Jótékonysági hangverseny Szegeden

#szeged
#Koncert
Munkatársunktól | 2016. 02. 29.
Szegedi zeneművészek és a Hit Gyülekezete fogott össze egy tíz éves kislány gyógyulása érdekében

Szegedi zeneművészek és a Hit Gyülekezete fogott össze egy tíz éves kislány gyógyulása érdekében

Komolyzenei hangverseny helyszíne volt február 20-án a szegedi Hit Gyülekezete otthona, a Tölgyeskert Közösségi Központ. A hétvégi istentiszteleteknek is helyt adó, kiváló adottságú koncertterem színpadát ezúttal szegedi művészek vették birtokba. A koncert bevételét a szervezők teljes egészében egy beteg kislány családjának támogatására ajánlották fel.

A 10 éves szegedi kislánynál 2015 júniusában egy váratlan rosszullét után agydaganatot diagnosztizáltak. Megműtötték, de csak egy részét tudták eltávolítani a daganatnak, mivel az az agytörzsben helyezkedik el (a műtéti beavatkozás akár bénulást is okozhatna).

Sugárkezelésekkel és további műtétekkel sikerült megállítani a daganat növekedését, az orvosok most arra várnak, hogy összezsugorodjon és leszakadjon az életfunkciókkal összefüggő idegpályákról, hogy egy újabb operációval teljesen el tudják távolítani a daganatot.

Bogi jelenleg édesanyja folyamatos felügyelete mellett otthon van, magántanulóként folytatja negyedik osztályos tanulmányait. A kétgyermekes család az édesapa jövedelmére támaszkodhat csak, ezért a lelki támogatás mellett anyagi segítségre is szükségük van.

A fellépő művészek-Szecsődi Ferenc (Liszt-díjas, Érdemes művész, tanszékvezető egyetemi tanár) továbbá a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskola művésztanárai és a Szegedi Szimfónikus Zenekar művészei- többek közt Mozart, Telemann és Webber műveit adták elő a 150 fős közönségnek. A másfél órás koncert bevételét a szervezők a kislány és családjának támogatására ajánlották fel.


 

 

Munkatársunktól | 2016. 02. 29.