Joób István, a Szegedi Hit


Gyülekezete vezetőjének levele

#kozlemeny
A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2020. 07. 31.
Az alábbi levelet a Hit Gyülekezete Országos Vezetősége megkapta, érdemben majd a következő ülésén fog állást foglalni a továbbiakról. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze kifejezte, hogy nagyon becsüli és tiszteli a Joób családot, és támogatásáról biztosította őket ebben a nehéz helyzetben.

Tisztelt Országos Vezetőség!

Tisztelt Németh Sándor!

Megrendülve és mélyen lesújtva értesültünk az Origo és a szegedma.hu hírportálokon 2020. július 28-án megjelent hírről, mely szerint “Több százmilliós ÁFA-csalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt, Botka László bizalmasát.”

Mint megtudtuk, fiunk üzleti partnere ellen indított a NAV még 2019. évben büntető eljárást, melynek kapcsán Márton 2016 előtti vállalkozása is vizsgálat alá került. Ennek következtében került sor váratlanul Márton 72 órás őrizetbe vételére. Noha az ügy még nyomozási stádiumban van, maga az ÁFA-csalás gyanúja és az őrizetbe vétel ténye is sokkhatásként ért bennünket és családunkat.

Bízunk fiunk ártatlanságában és reménykedünk abban, hogy a vizsgálat mielőbb tisztázni fogja őt!

Pásztori szolgálatunkat e szomorú esemény után nem tudnánk az ahhoz szükséges nyugodt lelkiállapotban, megfelelő koncentrálóképességgel és jó lelkiismerettel tovább folytatni. Fontos számunkra a bibliai igazságok hiteles képviselete és a Hit Gyülekezete jóhírének védelme is! Mivel országos publicitást kapott az ügy, nem szeretnénk, ha annak terhe rákerülne a Gyülekezet életére és elterelné Jézus Krisztusról a figyelmet.

Mindezeket egybevéve a legnagyobb sajnálattal lemondunk pásztori szolgálatunkról és kérem nyugdíjazásomat!

Hálásan köszönjük Németh Sándor vezető lelkész támogatását, bizalmát, hogy pásztori szolgálatunkat hosszú évtizedeken keresztül támogatta! Köszönjük minden szolgatársunknak, a szegedi gyülekezetnek és legfőképp Istennek, hogy ebben az életmentő munkában mint a szegedi gyülekezet pásztorai részt vehettünk! Bízunk abban, hogy ez a sajnálatos esemény nem fogja negatívan érinteni a gyülekezet életét, fejlődését és növekedését! Életünket és szolgálatunkat Isten kegyelmére bízva, továbbra is hűséggel akarjuk támogatni a Hit Gyülekezete munkáját Németh Sándor vezető lelkész belátása szerint!

Szeged, 2020. július 28.

Joób István, Joóbné Czifra Éva

A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2020. 07. 31.