A Hit Gyülekezete rendkívüli


közleménye

#koronavirus
Hit Gyülekezete | 2020. 03. 13.
Március végéig biztosan szünetelnek a rendezvények a budapesti Hit Parkban. A nagyobb városokban, ahol jelentős az idegenforgalom, az istentiszteletek szüneteltetését javasoljuk. Németh Sándor rendszeres online igehirdetésekkel jelentkezik. Új tévéműsorok várhatóak.

(1) Szakemberekkel is konzultálva a Hit Gyülekezete vezetősége amellett döntött, hogy a Hit Parkban a 100 fő alatti istentiszteletek és bibliaiskolák se kerüljenek megrendezésre március végéig – április elejéig. Egybehangzó orvosi vélemények szerint a járványügyi helyzet nem pontosan ismert, a fertőzöttek tényleges számának felderítése mindenképpen igénybe vesz ennyi időt.

Bár ez nyilvánvaló lemondásokkal jár, mégis felelősségteljesebb döntés kivárni a további tervekkel.

Fontos, hogy a gyülekezet közössége úgy egészségügyileg mint kulturális és szellemi-lelki értelemben ne terhére, hanem hasznára legyen az országnak e kihívás során, jó példával járjon elöl. Ehhez most az szükséges, hogy a gyülekezet tagjai a nagyobb rendezvényeken való részvétel helyett elmélyítsék személyes közösségüket az Úrral és a Szentírással, ezekre hangsúlyt téve kérjék Istent a beavatkozásra, hogy szabadítsa meg városainkat, országunkat és az egész emberiséget a járványtól! Különösen hasznos megpróbáltatások idején az alázatosság, a szentek imája és hite.

Fent említett okokból kifolyólag javasoljuk helyi közösségeinknek, hogy a nagyobb városokban, ahol jelentős az idegenforgalom, szüneteltessék az istentiszteletek megtartását.

(2) Átmenetileg más formában ugyan, de a szolgálat folyamatos marad:

Németh Sándor rendszeres igehirdetésekkel jelentkezik hamarosan, melyek online elérhetőek lesznek. Csatornáink elérhetőségei:

www.hit.hu
https://www.youtube.com/user/nemethsandorofficial
https://www.youtube.com/user/HitGyulekezete
https://www.facebook.com/ahitgyulekezete

(3) Az ATV Spirit csatornán új műsorok felvételét készítjük elő (pl. tanítássorozatok), melyek sugárzása viszonylag rövid időn belül várható.

(4) A gyülekezet korábbi igehirdetéseit, dicséreteit tematizálva vissza lehet hallgatni a https://mediatar.hit.hu/ oldalon és a mobil alkalmazásunkban. (iOS, Android) Az előfizetéssel a gyülekezet online szolgálatát támogathatod.

Hit Gyülekezete | 2020. 03. 13.