Hit csarnok Békéscsabán

#bekescsaba
#csarnok
Munkatársunktól | 2015. 12. 11.
Hosszú évek előkészítése után Békéscsabán is megkezdődött egy saját tulajdonú csarnok építése.

A Békéscsabai Hit Gyülekezete 2008-ban vásárolta meg a szocialista időkből származó Konzervgyár volt sporttelepét. Az egykori „sportkomplexum” a közel húsz éves periódus alatt erősen leamortizálódott és az eltelt évek alatt erdős, bokros vidékké változott környezete sem tűnt első pillantásra bizalomgerjesztőnek. Ugyanakkor ez nem tántorította el a helyi gyülekezet vezetőit, sőt felerősítette bennük a hitet, hogy ez lesz a tökéletes hely.

A helyrehozatal a terület rendezésével kezdődött. Az egy hektáros területen több tucat fát kellett kivágni, elszállítani az itt található építési hulladékot. Ezzel párhuzamosan zajlottak az adminisztrációs teendők is és hosszas egyeztetés után megszületett a közel 300 férőhelyes csarnok terve. Az épület külseje hasonlít a dunaújvárosi gyülekezet csarnokához és fontos szempont volt az is, hogy a jövőben bővíthető legyen. A területen egy több teremből álló melléképület is található, ahová a tervek szerint a csarnok átadása után a gyermekszolgálat számára fog majd hely jutni.

Hét éves huzavona után szeptember elején megkezdődhettek a munkálatok. A fő cél az alaptartó oszlopok és gerendák elhelyezése volt, ami mostanra megvalósult. 2016-ban tovább folyik a munka, felkerül a tető, bekerülnek a nyílászárók is. 

Remélhetőleg az építkezés a továbbiakban zökkenőmentesen fog zajlani és az elkészülő új csarnokra nem csak a Hit Gyülekezete, de Békéscsaba városa is büszkeséggel fog tekinteni.

 

Munkatársunktól | 2015. 12. 11.