A hála hangjai

#Pécs
#gálaest
Munkatársunktól | 2015. 12. 14.
A Pécsi Hit Gyülekezete ünnepi gálaesttel köszöntötte azokat, akik az országhatár védelmében végeztek munkálatokat.

A Hit Gyülekezete képviseletében Baji Tamás lelkész köszöntötte a vendégeket: „A nemzet, az ország védelmezése, nyugalmának, biztonságának, rendjének fenntartása a legnemesebb célok közé tartozik” – hangsúlyozta. Mindkét részről azonos üzenet hangzott el: a haza és a magyar lakosság megoltalmazása nemes tett, ami hálára kötelez bennünket. A Pécsi Hit Gyülekezete 2015. december 10-én egy ünnepi gálaest formájában fejezte ki köszönetét mindazok felé, akik a baranyai országhatár védelme érdekében jelentős munkát végeztek rendvédelmi és honvédelmi feladatkörükben.

A menekültügy kapcsán valós veszélyek és komoly problémák elé került országunk, kiváltképp a déli térség állított nagy kihívásokat egész évben. Családjukat sokszor nélkülözni kényszerülő férfiak és nők védték határainkat és őrizték a rendet, hogy a civil élet megszokott medrében folytatódhasson. A Pécsi Hit Gyülekezete, hálája jeléül, vendégül látta a határvédelem hőseit, kik a Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Honvédség, a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamint a Pannon Volán Zrt. keretei között teljesítettek szolgálatot a déli határ mentén. A vacsorával egybekötött nívós gálaestre, amelyen koncertet adott a Wing Singers énekegyüttes, a 100 éves Hotel Palatinus Bartók termében került sor.

Pécs városa nevében Dr. Őri László, alpolgármester tartott beszédet, melyben összefoglalta az elmúlt időszak nehéz eseményeit és megpróbáltatásait, továbbá elismeréssel méltatta a különböző szervezetek tevékenységét és köszönetet mondott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat adományaiért.

A Hit Gyülekezete képviseletében Baji Tamás lelkész köszöntötte a vendégeket: „A nemzet, az ország védelmezése, nyugalmának, biztonságának, rendjének fenntartása a legnemesebb célok közé tartozik” – hangsúlyozta. Mindkét részről azonos üzenet hangzott el: a haza és a magyar lakosság megoltalmazása nemes tett, ami hálára kötelez bennünket.

A visszajelzések is jelzik, hogy a Wing Singers tehetséges hites fiataljaira érdemes lesz odafigyelni; az est sikere nélkülük nem születhetett volna meg. Hangjuk a „hála hangjaiként” – ahogy Baji Tamás fogalmazott - csendült fel a díszteremben, s visszhangjait napokkal később is elismerés koronázza.

 

Munkatársunktól | 2015. 12. 14.