Gyülekezeti támogatással épült


újjá a családi ház

#karitativ
Munkatársunktól | 2016. 03. 18.
Leégett egy háromszintes családi ház tetőszerkezete Székesfehérváron 2015. március 31-­én. Az épület felújításában a Hit Gyülekezete is segített.

A tűzoltók kiérkezésekor a 120 négyzetméter alapterületű lakóház csaknem teljesen lángokban állt, csak a csúcsfalak maradtak meg a tűzvész után. A felújításnál a tető faszerkezetét javították ki és újra kellett cserepezni az épületet.

Huszics Tibor tulajdonos köszönetet mondott a helyreállításban részt vevő feketehegyieknek, az Alba Régió Alapítványnak, a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálatának, Szigli István képviselőnek és dr. Cser­-Palkovics András polgármesternek, akik segítettek a bajban. A tulajdonos elmondta: amikor megtörtént a tragédia, a tetőtér tele volt építési anyagokkal, mert beépítés előtt  állt.

A Bodrogi utcai Hit Gyülekezetéhez kapcsolódó Alba Regió Alapítvány közel 500 000 Forint értékű építőanyaggal segítette a felújítást. "Örömünkre szolgál, hogy ebben a segítő munkában a polgármester is partnerként tekintett az alapítványra."- mondta Nagy László, az alapítvány elnöke. Az Alba Régió Egyesület célja, hogy a gyermek- és ifjúságvédelmi, bűnmegelőzési és egészségvédelmi programok szervezésében, megvalósításában, a diák-­ és szabadidősport-rendezvények megszervezésében részt vegyenek úgy, hogy programjaikon keresztül erkölcsi értékeket is közvetítsenek.

Keresztes Zoltán, a Hit Gyülekezetének lelkésze arról számolt be, hogy a városrészben számos karitatív munka történik: tavaly segítettek már egy tetőjavításnál, amikor egy ház tetejét megrongálta a vihar, több alkalommal pedig ételcsomagokat osztottak rászorulók részére.

Munkatársunktól | 2016. 03. 18.