Geert Wilders könyvbemutatója


Győrben

#GeertWilders
#eloadas
| 2018. 01. 31.
A holland politikus szerint meg kell védenünk Európa zsidó-keresztény identitását.

Az európai értékek iránt elkötelezett, erős kiállású, mégis megközelíthető politikusként ismerte meg a győri hallgatóság Geert Wilderst, a holland Szabadságpárt elnökét január 28-i könyvbemutatóján. Halállistán című könyve a kontinensen elsőként Magyarországon kerül a boltokba, de a helyszínen is több mint száz példányt vásároltak és dedikáltattak a résztvevők.

A Patmos Records gondozásában jelent meg Geert Wilders iszlámkritikus műve, melynek könyvbemutatóját a kiadó szervezte. Debrecen, Nyíregyháza és Sopron mellett a győri Salamon-terem is otthont adott a közönségtalálkozónak, szigorú biztonsági intézkedések közepette. A szükséges védelem nem indokolatlan, hiszen számos iszlamista szervezet halállistáján szerepel a szerző, 2004 óta huszonnégy órás rendőri védelem alatt áll. Mindezt azért, mert kiáll amellett, hogy az európai értékek, többek között a szabadságjogok, zsidó-keresztény örökségen alapulnak, miközben az iszlámot totalitárius ideológiának tartja. Az előadó gondolatait érdeklődve hallgatta Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottja, valamint Simon Róbert Balázs államtitkár, Győr országgyűlési képviselője.

„Ma már sok európai nem tudja, hogy kicsoda” – monda Wilders, –„de a nemzetállami keretek erősítésével a nemzeti identitás is elkezd visszatérni.” A szerző szerint mindebben az egyházak szerepe is kulcsfontosságú: „Hollandiában és Nyugat-Európában nagyon sok támogatást kaptunk egyházaktól, mert a keresztények erőteljesen kitartanak és védelmezni akarják keresztény identitásukat. A keresztények tudják, hogy ők, valamint a zsidók lesznek az elsődleges célpontjai annak, ha az iszlamizáció előretör. Nézzék csak meg, hogyan bánnak a keresztényekkel a Közel-Keleten – barbár módon. Éppen ezért elvárhatjuk nemcsak a hívektől, hanem a keresztény egyházak vezetőitől is, hogy támogassanak bennünket. Sajnálatos módon sokan nem ezt teszik, hanem pontosan az ellenkezőjét. Mert azt látjuk, hogyha egy terrortámadás történik Londonban, Párizsban, Berlinben vagy másutt, akkor mindig van olyan keresztény lelkész, aki rabbi társával együtt ellátogat egy helyi mecsetbe, békéről és szeretetről beszélve. Nagyon sok politikailag korrekt beszédet hallunk ezzel kapcsolatban, de ez nem vonatkozik a keresztény emberek többségére. Ezért vagyok nagyon hálás azért, hogy lehetőségem nyílt egy olyan személlyel találkozik, mint Németh pásztor. Németh Sándor nemcsak inspirációnak a forrása, hanem egy nagyon bátor ember. De sajnálatos módon, hogyha egyházvezetőkről beszélünk, akkor ő inkább kivételnek számít. Remélem, hogy ez változni fog, és talán ebben tudnak Önök is segíteni.”

A könyv megvásárolható a Patmos Records webshopjában. 

| 2018. 01. 31.