Gálaest a 25 éves


gyöngyösi Hit Gyülekezetében

#gyongyos
#25 év
Hit.hu | 2016. 11. 12.
November 18-án gálaesten ünnepli a gyöngyösi Hit Gyülekezete alapításának 25. évfordulóját.

Idén novemberben lesz 25 éves a gyöngyösi Hit Gyülekezete. A közösség ünnepi gálaestet szervez a kerek évforduló alkalmából, ahol a programon a gyülekezet tagjai és vezetője mellett meghívott vendégek is részt vesznek.

A Gyöngyösi Hit Gyülekezete 1991 őszén tartotta meg az első hivatalos istentiszteletet a város művelődési házában, mintegy 25-30 fővel. Már 1990-ben is volt néhány megtérő, akik Budapestre jártak fel istentiszteletre, később -a további megtérőkkel - a már megalapított hatvani és egri gyülekezetekbe is jártak. De egyre inkább felmerült az igény, hogy legyen Gyöngyösön is közösség. Egy helyi evangelizáció alkalmából Nagy József ajánlotta és bemutatta Nasinszky Pétert, hogy lejárhatna segíteni. Ezt nemsokára Németh Sándor is megerősítette, majd később, többszöri felkenetéssel is hivatalossá tette. Az elmúlt évtizedek alatt több mint 3000 fő fogadta el Jézus Krisztust, és közel 1500 fő megkeresztelkedett a városban és környékén.

Az esten a gyöngyösi dcséret zenekar a gyülekezet gyermekkórusával közösen ad gospel koncertet, ünnepi beszédet mond Nasinszky Péter, a Gyöngyösi Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója valamint a Gyöngyösi Status Quo Ante Zsidó Hitközség elnöke, Hiesz György, a város polgármestere, valamint Dr. Hack Péter, volt parlamenti képiselő, a Hit Gyülekezete diakónusa. A programot Bayer Friderika és Varga Szabolcs (a Vidám Vasárnap énekeseinek) röid koncertje zárja.

A rendezvény 2016. november 18 (péntek). 18 órakor kezdődik a gyöngyösi Hit Csarnokban: 3200 Gyöngyös, Bajcsy-Zsilinszky krt. 21/1.

A gálaest meghívója letölthető itt

Hit.hu | 2016. 11. 12.