Fotókiállítást támogatunk


a gyöngyösi Zsinagógában

#Nasinszky Péter
#gyongyosihitgyulekezete
Munkatársunktól | 2015. 08. 26.
Izrael Állam nagykövete és a Gyöngyösi Hit Gyülekezet pásztora is felszólalt a gyöngyösi Zsinagógában megrendezett fotókiállítás megnyitóján.

Ilan Mor Izrael Állam budapesti nagykövete és Nasinszky Péter a Gyöngyösi Hit Gyülekezet pásztora is felszólalt a gyöngyösi Zsinagógában megrendezett fotókiállítás megnyitóján.

"Fel kell ébrednie Európa vezetőinek és társadalmainak, hogy a terjedő barbár és kegyetlen pusztításokkal szemben, megvédjék Európa kulturális, civilizációs értékeit, melynek egyik fő gyökere a zsidó-keresztény örökség..."

- mondta Nasinszky Péter, a gyöngyösi Hit Gyülekezete vezetője és a gyöngyösi Magyar-Izraeli Baráti társaság alelnöke, a gyöngyösi zsinagógában rendezett kiállítás megnyitóján.

Az eseményen beszédet mondott többek között, Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Weisz Péter a gyöngyösi zsidó hitközség elnöke, Szunai Miklós a Széchényi Tudományos Társaság elnöke és Kovács László, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok Országos Elnöke is. A kiállításon a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei zsidóság története volt látható, illetve fotókiállítás a modern Izrael életéről, hétköznapjairól.

Munkatársunktól | 2015. 08. 26.