Fénykort ígér Pajor Tamás

#Pajor Tamás
#amen
Hit.hu | 2016. 01. 31.
Tizenhét év után új albummal jelentkezett Pajor Tamás zenekara, az AMEN. A Fénykor lemezbemutató koncertjét a Hit Parkban tartották.

Tizenhét év után új albummal jelentkezett Pajor Tamás zenekara, az AMEN. A keresztény zeneszerző – költő – metafizikai munkás ezúttal a Fénykort ígéri a hallgatóknak. A budapesti Hit Parkban tartott lemezbemutató koncert alapján a zenész a legkevésbé sem túlzott a címadásnál.

Lassan hömpölygött a tömeg a Hit Park kapuin át január utolsó hétvégéjén. A lassú menetben legalább egy dolog kiderült: Pajor Tamás munkássága nem csak a saját korosztályának szól. A keresztény zeneszerző olykor már évtizedes műveit a legifjabb korosztály is legalább olyan lelkesedéssel és ugyanolyan szöveghűen ismételi, mint szüleik, akik szűk 30 éve az elsők közt vehették kézbe az akkor született magyar keresztény könnyűzenei formáció, az AMEN első albumát.

 

A csarnok a koncertre zsúfolásig megtelt: a lelátókon még a lépcsőfokok is tömve voltak, amikor az Ámen együttes berobbant, mint fény a sötétségbe. Szóltak régi és új slágerek, néhol hosszabb szünetet hagyva – ilyenkor Pajor Tamás szóviccekkel súlyosbított költeményei biztosították a szórakozást. 

„Csak kiabáljátok, hogy zene” – a közönség ezt az instrukciót kapta arra az esetre, ha már túl soknak éreznék a szavalást, a lehetőséggel azonban csak kevesen próbáltak meg élni – és ők sem túl nagy sikerrel. 

Az AMEN mellett több meglepetés vendég is a színpadra állt. Az első az Oscar-díjra jelölt magyar film, a Saul fiának a főszereplője volt. Röhring Géza költő a színészkedés mellett zenei vénáját is felcsillantva a ’Próféta’ c. számát adta elő. Harmadik nekifutásra már a közönséggel együtt.

A második meglepetés Takáts Tamás volt, aki személyes bizonyságát is elmesélte: hogyan szabadította ki őt Isten a drog és kábítószer világából és élhet teljes életet.

A maratoni, mintegy három órás koncertet az AMEN régi slágerei zárták. Közben az új album tovább menetel, és már a dupla-platina díjat ostromolják az eladási számok...

Hit.hu | 2016. 01. 31.