Elhunyt Billy Graham

#BillyGraham
Morvay Bátor | 2018. 02. 21.
99 éves korában elhunyt Billy Graham világhírű prédikátor.

99 éves korában elhunyt Billy Graham világhírű prédikátor, aki az elmúlt hatvan évben több mint 215 millió embernek hirdette az evangéliumot. A több százezer embert is megmozgató összejövetelein mindvégig szenvedélyesen tett bizonyságot arról, hogy Jézus Krisztus az egyedüli út a mennybe, a valódi boldogságba.

„A menny ott van, ahol Jézus Krisztus, és hamarosan én is Őhozzá megyek.” – válaszolta Billy Graham, amikor megkérdezték tőle, hol van a menny, amiről annyit prédikál. A 20. század legnagyobb hatású evangélistája, ahogy egyik könyvében fogalmazott „hazatért”, miután szerdán, észak-karolinai otthonában álmában elköltözött az Úrhoz. Egy tejtermelő farmról a világ legnagyobb városainak színpadára jutva, olyan erővel prédikálta a megtérés üzenetét, hogy rendszeresen több tízezren fogadták be Jézust az életükbe, a híres 16 hetes (!) New York-i evangelizációs sorozatán 56 ezren válaszoltak igennel a hívására. „Életem egyetlen célja, hogy segítsek az embereknek személyes kapcsolatot találni Istennel” – fogalmazta meg életcélját Graham, amit a sátoros összejöveteleken, sportcsarnokban és szabadtéri összejöveteleken megrendezetett evangelizációk mellett rádión és a televízión keresztül is hirdetett. Ezenkívül szolgálata alatt annyi elnöki családot ismert meg, hogy sokan a Fehér Ház tiszteletbeli lelkipásztoraként hivatkoztak rá, személye egységet teremtett mind a republikánus, mind a demokrata oldalon, miközben élete során végig következetesen képviselte a Biblia álláspontját a legvitatottabb társadalmi kérdésekben is. 

Magyarországra kétszer, 1977-ben és 1989-ben látogatott el, az első alkalommal tízezren, másodjára pedig már százezren hallgatták a Budapesti Népstadionban. Élete során 30 könyvet írt, amiből négyet, Viharjelzés, Hazafelé, az Üdvösség és Ahol én vagyok címmel a Hit Gyülekezete kiadója, a Patmos Records is megjelentetett

Morvay Bátor | 2018. 02. 21.