Durva hírhamisítás a hvg.hu-n,


a 444.hu-n és a 24.hu-n

#nyilatkozat
A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2019. 11. 21.
A Hit Gyülekezete közleménye
A Hit Gyülekezete közleménye

Durva álhír jelent jelent meg a hvg.hu-n, a 444.hu-n és a 24.hu-n Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete lelkészével kapcsolatban.

A mai napon 17.53-kor a hvg.hu egy minden elemében hamis hírt közölt arról, hogy Németh Sándor levelet juttatott volna el a szerkesztőséghez, amelyben spirituális kérdésekről, jógáról és keleti harcművészetekről értekezett volna. A hvg.hu-ra hivatkozva a fenti, hamisított levélben foglaltakat 18.37-kor a 444.hu, majd 19.30-kor a 24.hu is közölte, megismételve a hírhamisító hvg.hu hazug állításait.

Németh Sándor nem küldött a hvg.hu-nak semmilyen levelet, amelyben a hvg.hu, a 444.hu és a 24.hu által közölt állításokat tette volna.

A hvg.hu nyilvánvaló hamisítást követett el, és a hazug állítások terjesztésébe az a 444.hu is bekapcsolódott, amely a közelmúltban már kénytelen volt helyreigazítást megjelentetni egy, Németh Sándorral kapcsolatos valótlan híresztelésért.

Szintén átvette a hvg.hu-n megjelent hamis hírt a 24.hu is.

A hamisított levélben foglaltakkal Németh Sándor nem azonosul, és a fenti hazugságokat közlő lapokkal szemben jogi eszközökkel fog fellépni.

A Hit Gyülekezete sajtóosztálya

A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2019. 11. 21.