Civil segítség a váci kórház


ápolási munkájához

#karitativ
#adomany
Munkatársunktól | 2015. 12. 05.
A Váci Közéleti Egyesület és a Hit Gyülekezete tárgyadományokkal támogatta a helyi kórház munkáját.

A Váci Közéleti Egyesület a gyógyításhoz nélkülözhetetlen eszközöket és 3 darab hűtőszekrényt adott át összesen 260 ezer forint értékben a váci kórháznak december 4-én. Az adományt a két hónappal korábban e célból megrendezett jótékonysági hangverseny támogatói jegyeinek bevételéből vásárolták.

A Váci Híradás Centrumban tartott fergeteges sikert aratott komolyzenei koncerten Oláh Vilmos Lajtha és Dohnányi díjas hegedűművész, a Rádiózenekar koncertmestere lépett fel. A rendezvény fővédnöki tisztét Harrach Péter országgyűlési képviselő vállalta. A koncert teljes bevételéből összesen 217 ezer forint gyűlt össze, melyet a váci Hit Gyülekezete egészített ki a tervbe vett eszközök megvásárlásához.

Az ünnepségen Sámoly György főigazgató köszöntötte Harrach Péter országgyűlési képviselőt, Moravcsik Attilát, a VKE elnökét, Surjányi Csabát, a Váci Hit Gyülekezete lelkészét. Kárpáti Zoltán ápolási igazgató és a kórház dolgozói jelenlétében méltatta a társadalmi összefogás jelentőségét, és a kórház nevében köszönetet mondott az adományokért. A VKE elnöke beszélt az egybegyűlteknek a már 10 éve működő civil egyesület küldetéséről, melynek három alappillére a kulturális, a szociális és az egészség megőrzés területén végzett tevékenység. Céljaik közé tartozik Vác kulturális életének változatossá tétele koncertek, sportprogramok és karitatív rendezvények segítségével. Évek óta rendszeresen ruha- és ételosztásokat tartanak a rászorulók számára, az iskolás korosztály részére pedig drogprevenciós előadásokat tartanak.

Ezt követően Surjányi Csaba lelkész fejezte ki köszönetét a kórház vezetőségének és dolgozóinak kitartásáért, hogy helyt állnak az egészségügy mára kialakult helyzetében. Elmondta, hogy mivel a Hit Gyülekezete kezdettől fogva az önfenntartó egyházmodell híve, a hívők adományaiból él és építkezik, ezért nem állt távol tőlük ezen ügy támogatása és a jövőben is partnerek kívánnak ebben lenni.

Végül Kárpáti Zoltán ápolási igazgató szólalt fel és köszönte meg az adományokat, melyek egy része a gyógyítás ápolási területét szolgálja. Kiemelte, hogy a kapott eszközök nélkülözhetetlenek a mindennapi munkához is és fontos, hogy ez a szakma is figyelmet kapjon.

 

Munkatársunktól | 2015. 12. 05.