HIT GYÜLEKEZETE
2016. 10. 11.
Bornemiszás diákok Bretagne-ban

Gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a Bornemisza Péter Gimnázium és a franciaországi La Menniais Gimnázium diákjai és tanárai között.

A Bornemisza Péter Gimnázium, a Hit Gyülekezete oktatási intézménye már két ízben látta vendégül a franciaországi La Mennais Gimnázium tanulóit 2012 és 2015 tavaszán. Látogatásuk során színes programok során ismerhették meg Budapest sokarcúságát. A diákcsoportok fogadásából a franciatanárok és a diákok is kivették részüket, a találkozók fejlesztették a tanulók francia tudását és maradandó élményt jelentett a számukra.

A két iskola közötti kapcsolat Csaba Zsoltnak és francia kolléganőjének a La Mennais Gimnázium tanárának Brigitte Blanchardnak köszönhető, akikben az együttműködés lehetősége, egy angliai továbbképzésen merült fel. Az együttműködés következő állomásaként 2016 őszén, ezúttal a Bornemisza Péter Gimnázium diákjainak nyílt lehetősége, hogy egy tanulmányút keretein belül egy hetet töltsenek Franciaországban.

Az ott tartózkodás során közös projekt feladatokban vettek részt a helyi diákokkal, emellett természetesen a környék felfedezésére is lehetőségük nyílt. A szabadidő során a csoport meglátogatta környező városokat, mint például Nantes-ot, továbbá alkalmuk nyílt az óceán felfedezésére is.

Részletes úti beszámolót és még több képet a gimnázium honlapján találhatnak a következő linkeken: Érkezésharmadik napnegyedik nap.

Aktuális híreink