Bibliaolvasás és tánc


Nyíregyháza főterén

#biblia
#tanc
Nagy Boglárka | 2017. 10. 13.
2017. október 13-án a reformáció 500. évfordulója alkalmából Nyíregyháza főterén egy Bibliaolvasó flashmob-ra került sor.

Sola Scriptura – a reformáció népszerű jelmondata fél évezreddel később sem veszített fontosságából, sőt Nyíregyházán az elmúlt napokban új értelmezést is kapott. Egy nem hétköznapi rendezvényre a nyíregyházi Hit Gyülekezete szervezésében több százan gyűltek össze, hogy felhívják az emberek figyelmét a Szentírás fontosságára.

2017. 10. 13-án péntek délután Nyíregyháza főtere megtelt fiatalokkal és idősekkel egyaránt, akik mind azért gyűltek össze, hogy felhívják a város és a világ figyelmét a Szentírás aktualitására.

Először mikrofonban olvasták fel a legfontosabb igerészeket, ezzel is hansúlyozva, hogy a Biblia mindenki számára elérhető és mindenkihez szól. Majd a tér  különböző pontjain egyszerre olvastak fel más-más igerészeket, aminek eredményeként mindössze tíz perc alatt sikerült felolvasni a teljes Újszövetséget.

A felolvasást egy táncos flashmob is követte a Bethlen Gábor Gimnázium diákjainak részvételével - olvasható a nyiregyhaza.hu beszámolójában.

Nagy Boglárka | 2017. 10. 13.