Barry és Batya Segal a Hit Gyülekezetében


2017. szeptember 16-án

#BarrySegal
#BatyaSegal
Hack Petra | 2017. 09. 21.
A Hit Gyülekezete szombati istentiszteletén felszólalt Barry Segal, aki feleségével Batyával érkezett Budapestre.

A Hit Gyülekezete szombati istentiszteletén felszólalt Barry Segal, aki feleségével Batyával érkezett Budapestre. A Segal házaspár a Vision for Israel non-profit szervezet alapítói, amely szervezet célja, hogy segítséget nyújtson az Ígéret földjének újjáépítésében, valamint az Izraelben élő zsidó és arab rászorulóknak. A szervezet 1994-es alapítása óta több mint 900 ezer rászorulónak nyújtott segítséget.

Barry Segal Derek Prince hittanító tanítványa volt, akinek tanításai a Hit Gyülekezete megszületésében és épülésében is kulcsszerepet játszottak. Az Amerikában született zsidó származású Segal megtérését megelőzően, elmondása szerint anarchista, marxista és radikális progresszív baloldali hippi volt. 1971-ben adta át az életét Jézusnak. 1981-ben Prince-szel együtt vándolt ki Amerikából és telepedett le Izraelben egy Messiás-hívő zsidó csoporttal együtt.

 

Segal felhívta a figyelmet több jelentős évfordulóra, amelyeket ebben az évben ünnepelnek Izraelben, köztük a bázeli első Cionista Kongresszus 120.-ik évfordulóját, amelyen egy magyar-zsidó újságíró, Herzl Tivadar látása nyomán útjára indult a modernkori cionizmus. A Balfour-nyilatkozat századik évfordulóját ebben az évben ünneplik, amely letelepedési engedélyt adott zsidók számára az akkor Palesztínának nevezett területen. Valamint az 1967-es háború ötvenedik emlékévét is ünneplik, amelynek legjelentősebb eredménye Jeruzsálem újraegyesítése volt. Továbbá szerda este kezdődött el a zsidó naptár szerinti újév ünnepe is.

 

Segal megköszönte Németh Sándor vezetőlelkésznek, a gyülekezet előljáróinak és tagjainak az Izrael Állama melletti bátor és hűséges kiállásukat. Kijelentette, “akkor is kiálltok Izrael mellett, amikor az politikailag nem népszerű.” 

 

Hack Petra | 2017. 09. 21.