Bányásznapi evangelizáció

#tatbanya
#evangelizacio
Martonka Petra | 2016. 03. 12.
A Hit Gyülekezete tagjai Jézus Krisztusról, az Evangéliumról beszéltek a tatabányai Bányásznapokon.

A Hit Gyülekezete évről-évre képviselteti magát a tatabányai Bányásznapokon, ahol sokakkal adódik lehetőség kötetlenül beszélgetni Jézus Krisztusról, az Evangéliumról. Az egyház színes és változatos programokkal várta a látogatókat. Idén a legnagyobb sikert a gyülekezet ifjúsági zenekara aratta, akik sok elismerést kaptak a járókelőktől. Az elismerő szavak annak (is) szóltak, hogy milyen lelkesen játszották a dicséreteket a fiatalok - lendületük sok embert magával sodort.

A zenei produkció mellett kvízjáték is megszólította a fiatalabb és idősebb korosztály tagjait  egyaránt. A Bányásznappal és Bibliával kapcsolatos egyszerű kérdés helyes megválaszolásával a szerencsések könyvet nyergettek a Patmos Records kiadó kiadványai közül.

Az evangélizáción idén is sokan személyesen megismerhették a Hit Gyülekezete munkásságát és tagjai - az érdeklődőkkel az egyház tagjai Jézus Krisztus által közvetített Örömhírről is beszélni tudtak. A látogatóktól pozitív visszajelzések érkeztek a gyülekezet örömteli, kedves, fiatalos csapatával kapcsolatban,  így már most biztosnak látszik, hogy a következő évben is találkozhatnak velük - immár a 66. Bányásznapon.

A Bányásznap hosszú múltra tekint vissza, több városban, településen évente megtartják. A Vértes környékén különösen nagy hagyománya van, hiszen a térségben a bányászat sokáig meghatározó volt. 1951-től szeptember első vasárnapján egységesen tartják országosan a Bányásznapot. Tisztelegnek ezen a napon az 1919-ben eldördült tatabányai csendőrsortűz és az 1950-es nagy bányaszerencsétlenség áldozatai előtt, továbbá megemlékeznek a bányászat mostoha körülményeiről. 2015-ben a 65. Bányásznapot rendezték Tatabányán. A látogatókat kézműves- és kirakodóvásár, különleges ételek és italok, vidámpark és gyermekprogramok, valamint koncertek várták a felújított Május 1. parkban. A három napig tartó rendezvénysorozat rendkívül nagy látogatottságnak örvend, szinte nincs olyan lakos, aki ne lenne kíváncsi az ünnepségre. 

 

Martonka Petra | 2016. 03. 12.