Baál templom épül New Yorkban és Londonban

#Palmyra
#baal
Reprodukált Baál templomok építését tervezik jövő hónaptól a 2000 éves szíriai Palmürában, hogy így tisztelegjenek az eredeti építmény előtt.

Reprodukált Baál templomok építését tervezik jövő hónaptól a 2000 éves szíriai Palmürában, hogy így  tisztelegjenek Iszlám Állam által elpusztított eredeti építmény előtt. 

A New York Post cikke szerint a kezdeményezés mögött a Harvard és az Oxford Egyetem, valamint a Dubaiban található Jövő Múzeum állnak. Az intézmények azt remélik, hogy a Baál templom árkádjának másai idővel közel 1000 helyszínen állnak majd szerte a világon. Az első kettőt áprilisban állítják fel New Yorkban és Londonban, az UNESCO világörökség hete alkalmából. Ezzel kívánják az Iszlám Állammal szembeni „dacot” kinyilvánítani.

Míg a kezdeményezők a világörökség megóvására talált 21. századi megoldást ünneplik, akadnak olyanok is, akik aggodalmukat fejezik ki a Baál kultuszhoz kötődő rituálékkal kapcsolatban, melyet egy cikkben így foglal össze Matt Barber:

„A felnőttek összegyűltek az oltár körül, majd tűzben égették meg gyerekeiket, akiket áldozatként ajánlottak fel Baálnak. A szörnyű üvöltések és az égő emberi hús bűzében a résztvevők biszexuális orgiát tartottak.„

Kép forrása: theguardian.com

 

Hit.hu | 2016. 03. 31.