HIT GYÜLEKEZETE
2023. 10. 18.
Az Úristen áldja és őrizze meg Magyarországot és Izraelt!
Megmozdulások sora követte az október 10-ei budapesti szimpátiatüntetést

Október 7-én reggel, a Hamász terroristái fegyveres támadást intéztek több zsidó-lakta település ellen, az ott talált civilekkel különös kegyetlenséggel végeztek nemtől és kortól függetlenül. Az egész világot megrázták azok a képsorok, melyeket maguk a gyilkosok készítettek és publikáltak az áldozatokról, ennek okán világszerte szimpátiatüntetések kezdődtek meg Izrael támogatására, a békéért.

Ebbe a tüntetéssorozatba kapcsolódtak be október 10-én a magyarok is, Budapesten 5000 tüntető vonult fel a Duna-parti cipők mentén a Hit Rádió és a Hetek által szervezett szimpátiatüntetésen. Ez a kiállás csak az első lépése volt a magyarországi szimpátiatüntetések sorozatának.

Magyarok Izrael mellett - szolidaritási tüntetés a Duna-parti cipőknél
2023 október 10.

Október 7-én, reggel a Hamász terrorszervezet fegyveresei rajtaütöttek az Izrael állam déli részén található Gázai-övezet körül elhelyezkedő településekre, támadásaik során nem kíméltek férfit, nőt, gyermekeket, időseket, különös kegyetlenséggel, a Holokauszt óta nem látott számban gyilkolták és kínozták meg válogatás nélkül az embereket, elsősorban zsidókat, de más nemzetek helyszínen tartózkodó állampolgárait is.

A terroristák csak aznap megközelítőleg ezer ember életét oltották ki, több százakat pedig elhurcoltak Gázába, ahol azóta is fogva tartják őket. A háború pedig azóta is tart a felek között, mely mindkét oldalról emberek százainak követeli az életét.

Az események megrázták a nyugatot is, világszerte tüntetést tartottak az Izraellel szimpatizálók a békéért. Ebbe a tüntetéssorozatba kapcsolódtak be október 10-én a magyarok is, Budapesten 5000 tüntető vonult fel a Duna-parti cipők mentén a Hit Rádió és a Hetek által szervezett szimpátiatüntetésen. A helyszín kiválasztása nem volt véletlenszerű: a Holokauszt azon áldozataira emlékeztetnek a cipő alakú szobrok, akiket zsidó származásuk miatt a Második világháború alatt a Dunába lőttek. A tüntetők azt kívánták kifejezni a helyszín megválasztásával, hogy soha többet nem kíván a magyar nép azonosulni a zsidók ellen irányuló hasonló bestiális népirtási kísérletekkel, és nem fogja némán végignézni sem azokat.

A szimpátiatüntetésen többek között felszólalt Yacov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze. A teljes tüntetést élőben közvetítették a szervezők online, az eseményről készült felvétel visszanézhető a Hit Rádió YouTube csatornáján:

Izrael-párti megmozdulások Magyarországon
- sok nagyvárosban folytatódtak a megemlékezések a tüntetést követően -

Az október 10-ei budapesti szolidaritási tüntetés mellett több vidéki nagyvárosban is kiálltak a magyar emberek Izrael önvédelemhez való joga mellett és tiltakoztak az embertelen terroristatámadások ellen. Az utóbbi bő egy hétben Székesfehérváron, Egerben, Balassagyarmaton, Érden, Keszthelyen, Szegeden, Tatabányán, Cegléden, Dunaszerdahelyen, Mátészalkán, Vácon, Sárbogárdon, Veszprémben, Gyöngyösön, Gyömrőn, Győrben, Zalaegerszegen és még több más városban is tartottak Izrael-párti megmozdulásokat.

Országszerte szimpátiatüntetések Izrael mellett

Mintegy csatlakozásul a tüntetéssorozathoz, a Hit Gyülekezete rendhagyó szabadtéri imaalkalmat szervezett a Hit Parkban, ahol több százan imádkoztak közösen Jeruzsálem és Izrael békességéért, a foglyok szabadulásáért!

Sionért nem hallgatok és Jeruzsálemért nem nyugszom, míg földerül, mint fényesség az Ő igazsága, és szabadulása, mint a fáklya tündököl.” - ‭‭Ésaiás‬ ‭62‬:‭1‬ 

Imaalkalom a Hit Gyülekezetében Izrael mellett

 

Aktuális híreink