Az Állam Könyve lehet a Biblia


Mississippiben

#biblia
Munkatársunktól | 2016. 02. 21.
Az „Állam Könyvévé” választhatják a Bibliát Mississippiben, törvényhozók egy csoportjának köszönhetően – olvasható a Christian News oldalán.

A tavalyi évben benyújtott, akkor még elutasított törvényjavaslat mellett most Tom Miles republikánus képviselő és kilenc másik támogató is kiállt, így a Szentírás idén jó eséllyel nyerhet tagállami elismerést Mississippiben.

„A Biblia nagyszerű modellt állít elénk arról, hogyan bánjunk az emberekkel”– nyilatkozta Miles, aki azt is elmondta, hogy senkire nem szeretné ráerőltetni a vallást, azonban arra bátorítaná Mississippi lakóit és vezetőit, hogy kövessék az Írásokban található alapelveket.  „Örömmel mondhatom, hogy ismét mindkét pártban vannak támogatói az ügynek”– árulta el a politikus a javaslat kapcsán, melyről várhatóan február 23‐án fognak szavazást tartani.

Korábban Pennsylvaniában a „Biblia évének” választották a 2012‐es esztendőt egy határozattal, melynek támogatói akkor hangsúlyozták, hogy a Biblia nemcsak az amerikai történelem során játszott kulcsszerepet, hanem a mai korhoz hasonló nehéz időkben „nemzeti szinten is szükség van tanulmányozni és alkalmazni a Szentírás tanításait”.

Ronald Reagan amerikai elnök 1983‐at nyilvánította a „Biblia évének” az Egyesült Államokban. „Sokan a legnagyobb nemzeti vezetőink közül – köztük Washington, Jackson, Lincoln és Wilson elnök – elismerték a Bibliának országunk fejlődésére gyakorolt befolyását”– mondta Reagan.

„A szókimondó Andrew Jackson nem kevesebbként utalt a Bibliára, mint az a ’kőszikla, melyen a Köztársaságunk nyugszik’”– emlékeztetett Reagan elnök.

Munkatársunktól | 2016. 02. 21.