Az ajándék utat készít

#Kiskunhalas
#misszio
K.L. | 2018. 02. 24.
Az elmúlt időszakban érkezett Budapestre négy afrikai fiatal, hogy a Szent Pál Akadémián tanuljanak. A napokban a kiskunhalasi Hit Gyülekezete vendégeiként meséltek magukról.

"A Hit Gyülekezetét tekinti példának" - mondta az a három afrikai fiatal, akik Budapestre utaztak föl, hogy a Szent Pál Akadémián tanuljanak. A napokban a kiskunhalasi Hit Gyülekezete vendégeiként meséltek magukról.

Flaisz Endre, a halasi gyülekezet pásztora az elmúlt évek során több missziós úton is járt az afrikai kontinensen. Útjai során ismerkedett meg a három fiatallal, akik vágytak arra, hogy minél jobban elmélyedjenek a bibliai ismeretekben, de erre a körülményeik nem adtak lehetőséget. A Hit Gyülekezete missziós tevékenységén keresztül viszont ajtó nyílt számukra, hogy a Szent Pál Akadémia hallgatói legyenek, így bevállalva a több évnyi külföldön tartózkodást, a kulturális különbségeket, a magyar nyelv elsajátítását, lelkesen vágtak bele a tanulásba.

Nathanael a Guineai Köztársaságból érkezett. Ő keresztény családban nőtt fel, az apja, sőt a nagyapja is pásztor volt. Még fiatal korában kapott egy látást arról, hogy egy napon szolgálóvá fog válni, de ő ettől függetlenül élte a civil életét, többek között geológusmérnöki és informatikus diplomát is szerzett. Miután diplomáival visszatért apjához, hogy számot adjon eddigi sikereiről, apja elmesélte neki, hogy ő is kapott egy látást, amiben egy fiatal gyermek követi őt a szolgálatban, s úgy érzi, ez a gyermek ő. Bár Nathanaelt ennek ellenére tanult szakmájában helyezkedett el, az elhívás továbbra is ott motoszkált benne, s kérte Istent, ha valóban az Ő akarata ez, nyisson ajtót számára a Biblia megértésére, mert jelenleg nem alkalmas a feladat végzésére. Ezt követően apja egy magyar készítésű mobilapplikációt töltött le a telefonjára, amin keresztül sikerült a Hit Gyülekezetével felvennie a kapcsolatot. Nem sokkal ezután egy magyar csoport látogatott ki Guineába, s amikor Endre pásztor megkérdezte, szeretne-e valaki teológiát tanulni a gyülekezetükből, Nathanael örömmel mondott igent.

Francky és Jordy-Gael a Közép-Afrikai Köztársaságból érkeztek Magyarországra. Francky pásztorcsaládban nőtt fel, ennek ellenére több évre kiszakadt a kereszténységből. Miután újra elkötelezte magát és találkozott a Szent Szellem erejével, Isten szólt hozzá, hogy szolgáló lesz. Elmondta, a polgárháború rendkívüli káoszt hozott létre az országukban, tönkrezúzta s csonkává tette a családok nagy részét, sokaknak a szemük láttára gyilkolták meg a szüleiket. Ezért is rendkívül nagy szükség van Istenre, mert csak Ő tudja a mély törésvonalak általi békétlenséget helyreállítani. Az az ambíciója, hogy olyan gyülekezeteket hozzanak létre, mint a Hit Gyülekezete, ahol működnek a Szent Szellem karizmái, és a karizmatikus erők. Jordy-Gael is hasonlóképpen számolt be az ország állapotáról. Elmondása szerint a polgárháború ellehetetlenítette az emberek életét, hiszen az iskolákat, egyetemeket lerombolták, így ha valaki képezni szeretné magát, más országba kell utaznia. A fővárosban van a legnagyobb biztonság, a vidéki falvakban szó szerint macsétákkal gyilkolják egymást az emberek. Ez pedig további háborút szül, hiszen egy megtéretlen ember válasza egy családtag meggyilkolására a bosszú. Szüksége lenne az országnak arra, hogy a fővárosból vidékre eljuthasson az evangélium, de ellentmondásos módon kevesen mernek vidékre utazni. A 2013-ban kitört polgárháborúban nyolcezer ember vesztette életét, s azóta is rendszeresen gyilkolják a keresztényeket. Az ország egyébként rendkívül gazdag lehetne, hiszen a föld tele van ásványkincsekkel, de nincsenek megfelelő eszközeik arra, hogy ebből profitálni tudjanak. Emiatt a politikai vezetők korrupt módon kiszolgáltatják az országot más hatalmaknak.

A bemutatkozást követően a négy afrikai fiatal közös dicséretet énekeltek.

K.L. | 2018. 02. 24.