HIT GYÜLEKEZETE
2022. 03. 02.
Adománygyűjtés az ukrán menekülteknek

A COVID járvány alatt elsősorban kihaltság jellemezte a városainkat, végtelenül szomorú, hogy most nem azért teltek meg a pályaudvarok emberekkel, mert vidám családok utaznak külföldre, hanem azért, mert óránként futnak be olyan szerelvények Záhonyba és a Nyugati pályaudvarra, melyek közel 400-600 Ukrajnából érkező menekültet szállítanak, elsősorban apák nélkül érkező anyákat és gyermekeiket.

HISZ állandó jelenlétet biztosít az említett főbb pályaudvarokon, szállásadó helyeken, határmenti városokban. Tudósításuk szerint az állomásokon szervezetten és gördülékenyen vezénylik le a menekültek koordinálását, szeretetszolgálatunk munkatársai és önkéntesei pedig üdítővel és étellel várják az állomásra érkezőket, akiket adminisztrációt követően tovább visznek a következő állomásra, vagy pedig szállásadó helyszínre. A hideg következtében a huzatos pályaudvarokon várakozók átfagytak még a meleg téli öltözet ellenére is, ezért is nagy hasznát veszik munkatársaink a meleg plédeknek már a köztes állomásokon is. A szállásokat biztosító helyeken is várják a menekülteket kollégáink, akik a gyűjtőpontokra beérkezett további adományokat osszák szét az emberek között.

Minden segítségre szükség van a menekültek támogatásában, ugyanis a napokban átlépte az Ukrajnából Magyarországra érkezők száma a 100.000 főt.

A HISZ a +36303880256-os telefonszámon várja a hívásokat az ukrajnai menekültválsággal kapcsolatos információkért, illetve konkrét felajánlásokat is örömmel fogad a szeretetszolgálatunk, elsősorban ágynemű, takaró, kötszer,  sebtisztításra alkalmas fertőtlenítőszerek, babáknak való dolgok (mint bébi étel, tápszer, pelenka, nedves törlőkendő, cumisüveg, cumi), tartós élelmiszer, konzerv adományok érkezését várjuk hétfőtől péntekig 8:00-17:00 között a Gergely utca 30 alatt, valamint szerdán és szombaton 17:00-19:00 között a Hit Gyülekezete Gergely utcai bejárata felől.

A HISZ és a Várva Várt Alapítvány állandó jelenlétet biztosít a főbb pályaudvarokon, szállásadó helyeken, határmenti városokban. Hálásan fogadunk minden támogatást, segítséget!

HISZ ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLASZÁM:
12072507-01431114-03100001

További információ: [email protected], +36303880256

Aktuális híreink