HIT GYÜLEKEZETE
2024. 05. 08.
A Hit Gyülekezete nyilatkozata a holokauszttagadó volt iráni elnök budapesti meghívásával kapcsolatban
NINCS ÉS NEM IS LEHET SEMMIFÉLE „KÖZÖS ÉRTÉK” MAHMÚD AHMADINEZSÁDDAL

Két nappal a holokauszt áldozataira emlékező Élet Menete után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Budapestre érkezett Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök, a modernkori antiszemitizmus leghírhedtebb, ikonikus képviselője, ahol „Közös értékek a globális környezetben” címmel tartott zárt körű előadást.

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak semmiféle „közös értéke” nincsen a holokauszt-tagadó, Izrael Állam elpusztítását meghirdető volt iráni elnökkel. 

Mahmúd Ahamdinezsád annak az iráni rezsimnek volt 8 éven át a vezetője, amely néhány hete több száz rakétával és drónnal támadt Izrael ellen. Budapesti beszédében jogos önvédelemnek nevezte ezt az agressziót. Államfőként többször is kijelentette, hogy Izraelt el kell törölni a térképről, és meghirdette a „cionizmus mentes világot”, amellyel kapcsolatban nemzetközi konferenciát is szervezett Teheránban.

Mahmúd Ahmadinezsád szerint a holokauszt, benne a 600.000 magyar zsidó meggyilkolása „mítosz”.

Mahmúd Ahmadinezsád emellett felelős az egész Közel-Keletet fenyegető iráni nukleáris és nagy hatótávolságú rakétaprogram felgyorsításáért. 

Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Deli Gergely meghívta és a nyilvánosság kizárásával vendégül látta a volt iráni elnököt.
Aggasztónak tartjuk azt is, hogy a hivatalosan az antiszemitizmussal szemben zéró toleranciát képviselő magyar kormány és a Külügyminisztérium hozzájárult egy ilyen meghíváshoz.

Követeljük, hogy induljon vizsgálat annak kiderítésére, ki a felelős a magyar kormány hitelességének is kárt okozó meghívásért.

Budapest, 2024. május 8.

Aktuális híreink