25 éves a hatvani Hit Gyülekezete

#hatvan
#istentisztelet
Munkatársunktól | 2015. 11. 16.
A hatvani Hit Gyülekezete 25 éves fennállását ünnepelte.

2015. november 15-én tartotta fennállásának 25. évfordulóját a hatvani Hit Gyülekezete. A jeles évfordulót a gyülekezet jubileumi gálaműsorral és ünnepi istentisztelettel ünnepelték meg a hatvani Hit Parkban.

Az ünnepi istentisztelet egyszerre volt egy hálaadó megemlékezés az elmúlt negyedszázad eseményeiről, és izgalmas jövőváró esemény is. A több száz vendég részvételével zajló eseményen jelen voltak jelenlegi és korábbi önkormányzati képviselők, polgármesterek és intézményvezetők, valamint a fővárosból és a környékbeli gyülekezetekből érkezett lekészek is. Az ünnepi gálaműsor a köszönetnyilvánításokat követően az eltelt 25 év alatt készült felvételekből összeállított filmmel, majd elismert és közkedvelt művészek előadásával folytatódott. Fellépett Oláh Gergő az X-Faktor győztese, Lugosi Ali a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató abszolút győztese és a Made In Heaven Sound zenekar.

A gálaműsor keretében felszólalt Ruff Tibor, a gyülekezet alapító pásztora is, majd zárásként a hatvani gyülekezet dicséretzenekara lépett fel. A program azonban itt még nem ért véget. 

A jubileumi istentiszteleten elsőként Ruff Tibor és Illés Attila, a gyülekezet két alapítója szolgáltak. Felidézték a kezdeti időszakot, a nehézségeket, azt, hogy kezdetben egy félkész épületben és bérleményekben került sor az alkalmak megtartására, de a gyülekezet mára saját csarnokkal rendelkezik a város szívében. Őket Illés Kornél salgótarjáni, Nasinszky Péter gyöngyösi és végül Mihály József gödöllői gyülekezetek pásztorai követték. Beszédükben köszöntötték a hatvani Hit Gyülekezetét, és örömmel fejezték ki jókívánságaikat feléjük.

Az prédikációkat a hatvani gyülekezet öt presbitere zárta, akik kifejezték Isten iránt való hálájukat az elmúlt 25 évért, és elmondták, hogy hittel, bizalommal és konkrét tervekkel tekintenek a jövő felé.

 

Munkatársunktól | 2015. 11. 16.