20 éves a kiskunhalasi


Hit Gyülekezete

#Kiskunhalas
#drFlaiszEndre
Munkatársunktól | 2015. 11. 15.
Immáron két teljes évtizedet tudhat maga mögött a kiskunhalasi Hit Gyülekezete, amely mára egy 300 főt számláló közösségé nőtte ki magát.

Immáron két teljes évtizedet tudhat maga mögött a kezdetben még tucatnyi Istent kereső hívőből összeállt közösség, amely mára már - gyerekekkel együtt - több mint 300 főt számlál. A kiskunhalasi gyülekezet egyfajta regionális központként működik, az istentiszteleteket 50 kilométeres vonzáskörzetben látogatják heti rendszerességgel.

A gyülekezet pásztora az országosan, sőt nemzetközi szinten is ismert dr. Flaisz Endre, aki a gyülekezet vezetése és pásztorlása mellett rendszeresen szolgál a határainkon túli magyarlakta területeken, Európa több országában, Afrikában és Ázsiában is.

A kiskunhalasi gyülekezet saját ingatlannal rendelkezik, a 2001-ben megvásárolt, majd felújított gyülekezeti ház teljes tehermentességet élvez. A hívek adományainak köszönhetően mára a város egyik legszínvonalasabb közösségi terévé vált. Itt került megrendezésre a közösség 20. születésnapja, ahol is a zsúfolásig megtelt teremben a délelőtti igehirdetést követően a Sabbath Song klezmer zenekar adott nagyszabású koncertet, majd pedig egy állófogadás keretében tölthette el a gyülekezet apraja-nagyja a vidám vasárnapot.

 

Munkatársunktól | 2015. 11. 15.