Gödöllő
KIK VAGYUNK?

Bemutatkozás:

1990-ben néhány fiatal egyetemista és gödöllői lakos részvételével indult el a gödöllői Hit Gyülekezete, amelynek munkája azóta is jelen van nem csak a városban, de a környékbeli településeken is. Az egyre növekvő közösség kezdetben bérleményekben gyűlt össze, de arra is volt példa, hogy egyéb hely híján, a városi park adott helyszínt az istentiszteletnek. Végül a sok vándorlás után 2001-ben a gyülekezet birtokba vehette a csarnokot, amely azóta is otthont ad az istentiszteleteknek és egyéb rendezvényeknek is.

A néhány fős csoportból a gyülekezet mára több száz fős közösséggé nőtte ki magát, ahol minden korosztály megtalálható. Idősek, középkorúak, fiatalok, családok és egyedülállók vesznek részt minden héten az istentiszteleteken. A növekedés során Gödöllő környezetében levő településeken is közösségek jöttek létre, Veresegyházon, Valkón, Isaszegen és Pécelen, ahol a gyülekezet elöljárói szolgálnak a helybeli hívők felé.

A kisebb gyermekeknek külön helyszín és tettre kész csapat biztosítja, hogy ők se unatkozzanak az istentisztelet alatt. A fiatalok számára havonta és az iskolai szünetekben, ifjúsági alkalmakon van lehetőség az új generációt érintő és az őket érdeklő témák megbeszélésére.

Értékrend:

A gyülekezet fontosnak tartja a bibliai alapokon álló értékrend képviselését, így például azt is, hogy a társadalom alapja az egy férfi és egy nő házassági szövetségén alapuló család. Ennek fényében kerültek megrendezésre a már hagyományosnak mondható családi napok, amelyeken a környékbeli családok apraja-nagyja élvezheti a gyülekezet által biztosított kikapcsolódási lehetőségeket.

Jótékonyság:

A közösség karitatív szolgálata is jelentős. A helyi HISZ (Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat) a gyülekezeti tagok aktív részvételével rendszeres segítséget nyújt az arra rászorulóknak: a téli időszakban meleg ruhákkal, étellel és tűzifával segítenek. Ezen kívül a HISZ helyi irodájában, az év bármely időszakában hetente egyszeri fogadóórán a rászorulóknak lehetősége van szükségükkel a Gyülekezethez fordulni.

Célok:

A gyülekezet mindig arra törekedett és továbbra is azt tartja követendőnek, hogy önerőből, a gyülekezet tagjainak önkéntes adományaiból tartsa fenn magát és valósítsa meg elképzeléseit.

Kultúra:

A gödöllői gyülekezet életének egyik színesítője az Új Forrás együttes is. A 90-es években még Forrás néven működő zenekar legkorábbi tagjai, Pálhegyi Dávid, Szigeti Gábor és Horváth Bea 1995 körül csatlakoztak a gyülekezethez, majd később még több helyi zenésszel bővült a csapat. Így alakult ki a később már Új Forrás névvel fémjelzett együttes (amely tagjai azóta is a gödöllői gyülekezethez tartoznak, zenei tehetségükkel pedig a helyi dicséretszolgálatot erősítik). A formáció etno-gospel zenét játszik és időközben már több nagy sikerű CD-jük is megjelent (Négy szelek felől, Egy szó kiált…, Nem úgy lesz holnaptól…, Csillagösvényeken). A dalaikkal évente többször, evangélizációs koncerteken szólítják meg az embereket az örömhírrel.

Kapcsolat:
Címünk:
Gödöllői Hit Gyülekezete,
Horgásztó u. 4-10.
Telefon:
átutalás magyarországról
Számlaszám: 1
Devizanem: HUF