SPORT

A Hit Gyülekezete aktív és sokszínű sportélettel rendelkezik. Évről évre a gyülekezet is képviselteti magát a nagyobb tömegsportrendezvényeken, mint például a K&H maraton, SPAR Maraton, Nike félmaraton, vagy a Balaton-átúszás. 2012 óta minden évben a gyülekezet delegációja is indul a Jeruzsálem-maraton nemzetközi futóversenyen. A gyülekezet oktatási intézményei is kiterjedt sporttevékenységet folytatnak.

A Szent Pál Akadémia 1992 óta önálló sportszakosztállyal rendelkezik (SZPA FC), mely a labdarúgáson kívül kosárlabda, torna, asztalitenisz, jégkorong és ökölvívó szakosztállyal is rendelkezik. A futball szakosztály kilenc, korosztályos utánpótláscsapattal, és két felnőtt csapattal van jelen a különböző futballtornákon, míg a Szent Pál Akadémia kosárlabda csapata az NB2 osztály legerősebb csapataival versenyzik. A gyülekezet által működtetett általános iskolákban és gimnáziumokban szintén kiemelt szerepet kap a testmozgás, mely hozzájárul a diákok egészségéhez, fizikai és lelki fejlődésükhöz. 2015 ősze óta a Hit Sportegyesület (HSE) fogja össze és koordinálja a gyülekezet sporttevékenységeit.

sportágak
labdarúgás
labdarúgás
kosárlabda
kosárlabda
torna
torna
asztalitenisz
asztalitenisz
jégkorong
jégkorong
ökölvívás
ökölvívás
futás
futás
kerékpározás
kerékpározás
túrázás
túrázás
kultúra háttérkép
kultúra

A Hit Gyülekezete a hitélet mellett nagy hangsúlyt fektet a kulturális rendezvények szervezésére is. Mind önállóan, mind egyéb kulturális intézményekkel együttműködve rendszeresen szervez koncerteket, előadásokat, jótékonysági esteket. A budapesti Hit Park vendégül látta már többek között a 100 Tagú Cigányzenekart, és otthont adott az Ámen együttes születésének 25 évfordulója alkalmából tartott jubileumi koncertnek is. 2012-ben a nemzetközileg elismert, amerikai keresztény rockegyüttes, a Petra turnézott Magyarországon, ahol a gyülekezettel együttműködve Veszprémben, Budapesten, és Debrecenben is koncertet adtak, összesen 15-16 ezer ember előtt. A Vidám Vasárnap szimfonikus zenekara, a Vidám Szimfonikusok is rendszeresen koncertezik. 2013-ban Pécsett a város közbiztonságáért tartottak jótékonysági hangversenyt, 2014 decemberében pedig a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatát támogatták előadásukkal.

Vidám szimfónikusok
ararat
ámen
új forrás
firedrika koncert
hidden kingdom
oláh gergő
tibes