Rövid részlet a


2017. szeptember 13-i prédikációból

#Németh Sándor
#Prédikáció
| 2017. 09. 18.
Rövid részlet Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének szerda esti prédikációjából.

Rövid részlet Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének szerda esti prédikációjából.

A Hit Gyülekezete legutóbbi, szombati istentiszteletének központi témája a bölcsesség ajándékának működését akadályozó tényezők, amelyet Németh Sándor vezető lelkész a Galata levél harmadik fejezete alapján tárt föl.

 

Németh Sándor kifejtette, hogy a balgatag kifejezés azt jelenti, hogy valaki nem tud gondolkodni, nem tudja használni az értelmét és emiatt ostoba. Jézus Krisztus a földi szolgálata alatt beszélt a magvetőről, amivel azt illusztrálta, hogy az emberek, hogyan viszonyulnak Isten Igéjéhez. Az Ige alapján azok az emberek teremnek harminc-, hatvan-, és százszoros gyümölcsöt, akik befogadják és megértik Isten Igéjét. A prédikátor kifejtette, hogy néha előfordul keresztényeknél, hogy ugyan befogadják az Igét, de nem értik meg. Pál apostol nem hitetleneknek írta a Galatákhoz írt levelet, hanem megtért, és vízben valamint Szent Szellemben is megkeresztelkedett keresztényeknek címezte, akik mégis elveszítették a gondolkozási képességüket, vagy eltorzult a gondolkozásuk.

 

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért történhet ez meg keresztényekkel, a vezető lelkész kifejtette, hogy az Ige hallgatása eredményeképp adja a hitet Isten kegyelmi ajándékként, de a hívő életben a fejlődés és a növekedés akkor áll be, ha a befogadott Isten Igéjét értjük, és elkezdődik kifejlődni a keresztényekben az apostolok tudománya. Németh Sándor hozzátette, hogy ennek következtében tudják a hívők megteremni a harminc-, hatvan-, és százszoros gyümölcsöket.

 

Az istentisztelet keretein belül felszólalt Barry Segal, a Vision for Israel non-profit szervezet alapítója, amely szervezet célja, hogy segítséget nyújtson az Ígéret földjének újjáépítésében, valamint az Izraelben élő zsidó és arab rászorulóknak.

| 2017. 09. 18.