Pünkösdi evangelizációs program


Kecskeméten

#Kecskemét
#Pünkösd
Hit.hu | 2016. 05. 19.
"Vallás vagy Isten ereje" címmel tartott előadást pünkösd alkalmából a kecskeméti gyülekezet pásztora, Arató Ádám

Pünkösd vasárnap Arató Ádám, a kecskeméti Hit Gyülekezete pásztora az ünnepi istentisztelet keretein belül "Vallás vagy Isten ereje" címmel előadást tartott a Hírös Konferencia teremben.

Prédikációjában kifejtette, hogy "Isten ereje nélkül halott a kereszténység, nincs benne erő, hogy betegeket gyógyítson, démonokat űzzön". A pásztor beszélt arról is, hogy "Szent Szellem ereje nélkül nem lehet ébredést csinálni". Mennybemenetele előtt Jézus megparancsolta a tanítványoknak, hogy várják meg a Szent Szellem eljövetelét Jeruzsálemben, s ahogy az Apostolok cselekedetei első fejezetében áll, ekkor vesznek erőt arra, hogy Jézus tanúi legyenek a nemzetek között. Közvetlen pünkösd után mintegy háromezres tömeg csatlakozott a tanítványokhoz, s közvetlen a Szent Szellem eljövetele után került sor a sánta meggyógyítására, aki az Ékes kapunál ült. 

Az összejövetelen a témához kapcsolódóan két kecskeméti gyülekezeti tag is elmondta történetét: az Úr egyiküket rákból, a másikat gerincsérvből és migrénből gyógyította meg.

A pünkösdi istentisztelet része egy ünnepekről szóló előadássorozatnak, melyet egyre több érdeklődő látogat. A következő rendezvényre augusztus 20-án kerül sor, melyen Arató Ádám a Kereszténység felvétele címmel tart előadást.

Hit.hu | 2016. 05. 19.